da se razumimo, narodnjaci su narodna muzika, Miroslav Ilić, Toma Zdravković i ostali su Srpska narodna muzika, pojam narodna muzika kod nas je npr, ojkanje u dalmaciji itd.
Ceca,Stoja, Seka, Dara bubamara i ta treća Goca ni ne znam koja je to su turbo folk muzika i to ne slušam ni u kom slučaju, od ženskih pjevača srpske nacionalnosti slušam jedino Draganu MIrković jer ona i nije praktički srpska, živi u Austriji već 20god i ne pjeva neka zavijanja. te nije 91. pjevala po vojarnama i taborima.
Onda treća skupina koja ni sama ne zna gdje je Rade Lacković, Mitar Mirić, Mile Kitić i ta skupina, se mjenja u skladu sa popularnosti, 80-ih su pjevali pravu narodnu muziku kao M. Ilić, poslije rata su se prebacili na turbo folk ali ne baš onaj žestoki kao gore spomenuta Ceca i ostale i takve volim nekad poslušat. a sad u zadnje vrijeme su se svi prodali za paru, da izvineš svi bi dali guzice za euro, i pjevaju popularne popjevke koje ne volim ni čut, kao npr Doberman i ostala sr.nja.
Četvrta skupina su "budale" nazovimo ih tako, kao npr Dj Krmak, ali lik je stvarno pametan i zarađuje paru na glupostima, a sigurno mnogi ne znaju da je čovjek završio 3 fakulteta, pravni, filozofski i bogoslovni, mala je granica između genija i luđaka.
Peta skupina su Bosanski sevdah, Haris Džinović, Bešlić, Halid Muslimović i itd, i njih priznam kao stvarno dobre pjevače, isto kao i prvu skupinu.
I dolazi 6. skupina to je za mene sve hrvatskom, od Zečica koji mi je posebno drag, Thompsona, Miše kovača, preko naravno moje like, pa do Gazba, Bosutskih bećara, pa recimo do slavonia bend.
Eto to je moj izbor, po slušanosti ide 1. Hrvatsko 2. Bosansko 3. Ilić i ostali 4. ova 3. skupina, rade lacković, mitar i ostali, ti se ponekad poslušaju u autu, kad s prijateljima idem nekud, ali bit će red toga se ostavit i nać nešto lakšeg ritma, jer kad zasvira harmonika u starim mitrovim pjesmama odmah se autu daje veći gas, naravno ne vozim ludo i divlje osobito ne po gradu, ali gdje je ravnica, nema policije, dobra cesta i nije naselje volim autu malo dat više gasa, naravno sve u granicama, do jedno 130-140km/h.
Pege sory što sam ti u.ro temu, ali baš mi se je pisalo, pa sam si dao malo laufa.