daniels
Aktivni član
- Tu od
- 17 Velj 2009
- Poruka
- 1,797
pošto sam počel razmišljat da uđem u sustav pdv-a neke stvari mi nisu najjasnje.
kupnja nafte,ulja,guma su mi trošak koje kad kupujem platim PDV,e sad
jel traktor mora bit prijavljen ko trajna imovina.
samim tim ak mi je to trošak dal imam pravo i na povrat PDV-a.
kupim umet,sjeme,špric, to je trošak isto mi ni jasno dali dobim povrat pdv-a.
ak susedu platim kombanjiranje kešom a on mi nemre izdat račun kak to pravdat?
ak mi je prihod (bubam) 70000kn a trošak 50000kn znači dobit je 20000kn na to bi trebal platit porez ili mi se odbija od ovog kaj sam plačal porez kroz gore navedeno i još eventualno dobim povrat ili ne?
jel samim time kaj sam u ovom platil neznam 5000kn pdv-a to bi trebal bit kak ti več neki plačen/preplačen dio pdv-a.
pošto sam zaposlen znači u sustavu poreza na dohodak sam kak u tom slučaju ide a da nisam u sustavu pdv-a?
a ovo navedeno prijavljujem pod onu rubriku od samostalnog rada.
kaj se događa recimo ak ostanem bez posla u sustavau pdv-u predpostavljam da bi sam onda moral plačat zdrastveno,mirovinsko i to vodit ko trošak.
a u sustavu poreza na dohodak?samim gubitkom posla nisam više u njemu kaj onda?
kupnja nafte,ulja,guma su mi trošak koje kad kupujem platim PDV,e sad
jel traktor mora bit prijavljen ko trajna imovina.
samim tim ak mi je to trošak dal imam pravo i na povrat PDV-a.
kupim umet,sjeme,špric, to je trošak isto mi ni jasno dali dobim povrat pdv-a.
ak susedu platim kombanjiranje kešom a on mi nemre izdat račun kak to pravdat?
ak mi je prihod (bubam) 70000kn a trošak 50000kn znači dobit je 20000kn na to bi trebal platit porez ili mi se odbija od ovog kaj sam plačal porez kroz gore navedeno i još eventualno dobim povrat ili ne?
jel samim time kaj sam u ovom platil neznam 5000kn pdv-a to bi trebal bit kak ti več neki plačen/preplačen dio pdv-a.
pošto sam zaposlen znači u sustavu poreza na dohodak sam kak u tom slučaju ide a da nisam u sustavu pdv-a?
a ovo navedeno prijavljujem pod onu rubriku od samostalnog rada.
kaj se događa recimo ak ostanem bez posla u sustavau pdv-u predpostavljam da bi sam onda moral plačat zdrastveno,mirovinsko i to vodit ko trošak.
a u sustavu poreza na dohodak?samim gubitkom posla nisam više u njemu kaj onda?