temptation
Aktivni član
- Tu od
- 20 Ruj 2010
- Poruka
- 1,250
A zašto bi netko tko proizvodi i prodaje čavle morao platiti porez,a onaj tko proizvodi paradajz ne bi morao?...u čemu je razlika,ne kužim?Ne, ja sam svoj problem riješila - nisam u poreznom sistemu - manji primitak od 80.500,00 kn i nisam se dobrovoljno upisala u RPO. (Mislim da i Darijus ima isti status). Za nas vrijedi kao i do sad prodaja na placu bez računa - nisu nas ni stavljali u Zakon o fiskalizaciji jer nismo obveznici ni po kojoj osnovi, a vi paušalci i ostali porezni obveznici (samo poljoprivredni proizvođači) ste osobođeni izdavanja računa na placu.
Ako ćeš tražiti savjet stručnjaka, obrati se računovodstvenoj struci, najbolje knjigovođi koji vodi OPG-e, nikako pravnicima uz dužno poštovanje, to im je totalna nepoznanica. Zbunit će te još više. Inače naši su Zakoni dosta zbunjujuće za nas laike. Znam samo da ih treba više povezati u jednu cjelinu.
VAŽNA NAPOMENA: Od 1. sije~nja 2013. godine dohodak od poljoprivrede i
šumarstva utvr|uje se kao razlika izme|u primitaka i izdataka na osnovi podataka iz propisanih poslovnih knjiga :
a) iako je vrijednost ukupnih oporezivih isporuka dobara i obavljenih usluga u
prethodnoj kalendarskoj godini bila ve}a od 230.000,00 kn (obveznici PDV-a),
b) iako je u prethodnoj kalendarskoj godini ukupni godišnji primitak od obavljanja djelatnosti poljoprivrede išumarstva ve}i od 80.500,00 kn, odnosno 35%
iznosa propisanog za obvezni ulazak u sustav PDV-a,
c) iako se ostvaruju poticaji na na~in i pod uvjetima što su propisani Zakonom
o potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju,
d) iako se osoba koja obavlja djelatnost poljoprivrede i šumarstva dragovoljno
upiše u registar obveznika poreza na dohodak.
To što su se takve stvari do sada tolerirale,ne znači da će takvo stanje trajati dovijeka...
Ništa ti ne razumiješ,a meni se više ne da stalno ponavljati jedno te isto...:mur: