Zna netko cijenu premiksa od schaumanna od 10kg(ili vise) za svinje od 30kg za tov?
cijena premiksa mislim da je M80 je za 30 kg negdje oko 550 kn.
matija koja je cijena likrinog premiksa za st 1,ja koristim sano protamino piggi i premiui i prezadovoljan sam s njima a nisu i skupi piggi oko 180 kn a premium oko 150 kn
nebih se složio baš sa vama,prije 2 mjeseca sam testirao likrin premiks desetku za odojke,ovako stavio sam 4 legla odojaka na likru i 4 legla na milkivit winer,uz to da su 4 legla koja sam stavio na likru u prosjeku bila teža oko 2 kg po komadu u startu.nakon 2 tjedna ovi koji su bili na likri su bili lakši u prosjeku po 3 kg od ona 4 legla koja su jela winer.baš je tada došla glavna zastupnica za likru k meni pa sam joj reko da idemo izvagat odojke,jel je bila prisutna i kad sam ih stavljao u test,na to je ona rekla de se nejde smrdet u svinjac.naravno kad bi se osvjedočila da su puno manji prirast imali nego oni na milkivitu wineru kojeg ide 7,5 % a ne 10% ko likre.a ona teorija da odojci nemaju proljev kada jedu likru isto je pala u vodu.naravno dobili su proljev koji je trajao 5 dana,dok mi nije dojadilo i to sam riješio na drugi način.toliko o hvaljenoj likri.
moreš reči kaj očeš al Likra je zakon kod mene i kod puno ljudi u mojoj okolici ,svi večinom idu na Likru... a i treba znati hranit sa njom..kad su odojci na sisi jedu predstarter u onima malima hranilicama, kad se odvoje to još jedu par dana , onda se postepeno Superstart i F10 mješaju skupa ..i nema šanse da dobe proljev ,a desi se i to je normalno nebreš baš da nebude ni jedan dobil proljev na nekih 100 komada 5kom ih dobi proljev i to sve rješava jedna injekcija i odma stane , tak da nemamo tu nikaj previše raspravljat...tak je kod mene...8)
i sa 2 mjeseca starosti prosječno odojci idu na prodaju , znači 28-30 kg...