• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Premiksi,vitamini-minerali,superi,smjese,komponente

• Temu pokrenuo marinko
  • Datum prvog posta

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688
Zna netko cijenu premiksa od schaumanna od 10kg(ili vise) za svinje od 30kg za tov?

lola

Član
Tu od
16 Pro 2010
Poruka
82
skupi jesu, ali koliko se sječam imaju 8% lizina što bi trebalo značiti da su dobri ja ih ne koristim tako da nemogu tvrditi da su dobri.

Posljednje uređivanje:

mikula

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2008
Poruka
348
cijena premiksa mislim da je M80 je za 30 kg negdje oko 550 kn.

F80 (f je oznaka za ferkel - odojak a M za mastschwein - krmak, tovljenik) i cijena za 15 kg je od 287 do 300 kn.i ima 8% lizina ali to imaju i ostali ali nisu toliko skupi. ja placam jedan drugi sa 7% lizina, 2% metionina i 2,5 treonina 297 kn ali 25 kg.

lola

Član
Tu od
16 Pro 2010
Poruka
82
koliko se daje toga premiksa i ja se ispričavam ako sam pogrešio u svezi sa nazivom ali kao što sam rekao ja ga nekoristim

BJONDA

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
208
likra premiksi

da li netko koristi likra premikse u ishrani svinja i kakvi su rezultati :vragek:

M

Marko6480

Guest
koristi se....
nema boljeg,mi radimo 100t smjese na mjesec sve likra i za krave i svinje...probali smo sve ali likra je zakon...nečeš pogriješiti ako češ ih koristiti...

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
BJONDA aj javi rezultte,ja do sad nisam probl likru jel mi se sano pokazal odlićnim.
al htel bi probat i likru.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
Likra prezakon

preporučio bih Likra premikse jer su oni najbolji premiksi na tržišu RH..probali smo isto sa svime ali likra je zakon..bez ikakvih problema...znači preporučio bih definitivno Likra premikse, jer likra premiksi su kao mercedes...

surađujemo sa njima več 3 godine i nema nikakvih problema u proizvodnji prasadi...radimo mjesečno 10 tona smijese...

Prilozi

• Likra.gif
    Likra.gif
    3.7 KB · Pregleda: 330
Posljednje uređivanje od moderatora:

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688
Hvala. Ma gledao sam u bosni tamo je 40kn pa zato pitam.
A znas mozda cijenu likrinog koncentrata za tovne svinje? :lol:

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
matija koja je cijena likrinog premiksa za st 1,ja koristim sano protamino piggi i premiui i prezadovoljan sam s njima a nisu i skupi piggi oko 180 kn a premium oko 150 kn

cizmesinkin

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
314
matija koja je cijena likrinog premiksa za st 1,ja koristim sano protamino piggi i premiui i prezadovoljan sam s njima a nisu i skupi piggi oko 180 kn a premium oko 150 kn

kad odojak sa 2,5 mj ima 34 kg tada sam zadovoljan, sve ostalo je tako tako.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
nebih se složio baš sa vama,prije 2 mjeseca sam testirao likrin premiks desetku za odojke,ovako stavio sam 4 legla odojaka na likru i 4 legla na milkivit winer,uz to da su 4 legla koja sam stavio na likru u prosjeku bila teža oko 2 kg po komadu u startu.nakon 2 tjedna ovi koji su bili na likri su bili lakši u prosjeku po 3 kg od ona 4 legla koja su jela winer.baš je tada došla glavna zastupnica za likru k meni pa sam joj reko da idemo izvagat odojke,jel je bila prisutna i kad sam ih stavljao u test,na to je ona rekla de se nejde smrdet u svinjac.naravno kad bi se osvjedočila da su puno manji prirast imali nego oni na milkivitu wineru kojeg ide 7,5 % a ne 10% ko likre.a ona teorija da odojci nemaju proljev kada jedu likru isto je pala u vodu.naravno dobili su proljev koji je trajao 5 dana,dok mi nije dojadilo i to sam riješio na drugi način.toliko o hvaljenoj likri.

moreš reči kaj očeš al Likra je zakon kod mene i kod puno ljudi u mojoj okolici ,svi večinom idu na Likru... a i treba znati hranit sa njom..kad su odojci na sisi jedu predstarter u onima malima hranilicama, kad se odvoje to još jedu par dana , onda se postepeno Superstart i F10 mješaju skupa ..i nema šanse da dobe proljev ,a desi se i to je normalno :) nebreš baš da nebude ni jedan dobil proljev na nekih 100 komada 5kom ih dobi proljev i to sve rješava jedna injekcija i odma stane , tak da nemamo tu nikaj previše raspravljat...tak je kod mene...8)

i sa 2 mjeseca starosti prosječno odojci idu na prodaju , znači 28-30 kg...

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
kod mene sada prošlo leglo nije imalo proljeva a jeli su sano protamino piggi,prašci kada smo prodali imali su 33 kg prosjek a bili su stari 2.5 mj

cizmesinkin

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
314
moreš reči kaj očeš al Likra je zakon kod mene i kod puno ljudi u mojoj okolici ,svi večinom idu na Likru... a i treba znati hranit sa njom..kad su odojci na sisi jedu predstarter u onima malima hranilicama, kad se odvoje to još jedu par dana , onda se postepeno Superstart i F10 mješaju skupa ..i nema šanse da dobe proljev ,a desi se i to je normalno :) nebreš baš da nebude ni jedan dobil proljev na nekih 100 komada 5kom ih dobi proljev i to sve rješava jedna injekcija i odma stane , tak da nemamo tu nikaj previše raspravljat...tak je kod mene...8)

i sa 2 mjeseca starosti prosječno odojci idu na prodaju , znači 28-30 kg...

Ko nije probo bolje taj je i sa Likrom zadovoljan..

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
hahaha, sve smo živo probali al ništa drugo ne nadmašuje Likru... :supris:

Najnoviji postovi

Na vrh