• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za kupnju motokultivatora

• Temu pokrenuo igor266
  • Datum prvog posta

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Nejdu bez adaptera.
Mislim na one pogonjene prek kardana.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ma ak je samo adapter onda bi se to napravilo nekak,jer velim najbliže sam tom grillu da ga kupim,mene bu skužil dobro i dugo nadam se.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Goldoni/Labinprogres Mondial i Grillo ti baš i nisu kompatibilni po brzinama vrtnje priključaka.
Za to su ti pogodniji BCS, Ferrari, Muta, Lampacrescia. Od zadnja dva vjerojatno paše i bez adaptera.

Vlaj

Novi član
Tu od
3 Svi 2017
Poruka
5
Pozdrav.
U dilemi sam koji motokultivator da uzmem.
Uglavnom trebam stroj koji bi mi najbolje pripomogao kod sadnje krompira, dakle pravljenje redova, okopavanje, zagrtanje i eventualno vađenje.
Dakle ima na raspolaganju dva potpuno različita stroja:

1.Meccanica Benassi RL 428 Lombardini 15LD350 kw 5,5 (ks 7,5) diesel
2.Labinprogres-TPS MTK GREENY KOHLER CH395 9,5 KS - Benzin

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ako bi ga koristio za navedene radove ja bi dao prednost Greeny, ima diferencijal, lakše upravljiv, jači.

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
To ti kao da pitaš zašto neki vole plavuše, a drugi crnke ili nešto slično. :D

A nije da nema ljubitelja benzinaca kad su jednocilindrični motori u pitanju.
Evo na prvu tu smo ZJ, bubamarac i ja koji uvijek prvo preporučimo benzince kad su manji motokultivatori u pitanju. :D

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ja pak kod tih samohodnih kompresora priznam jedino dizel. Kad upali može jedino bez čorbe ostati ili se razletjeti.
Bezinjara stalno nekaj puca, kiše, trokira, krepava na leru pa treba opet kurblati ili se vrti bez veza..... samo problemi. Jedino onaj miris, zvuk kad je sve kak treba :icon_eyes::icon_eyes:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ma ništ ja ne velim, ali taj mali benzinac kaj imam me uvjek nasamari kad je gužva, a dizel me nikad nije iznevjeril i nejde od mene.... jedinom kaj bi još htel probati je mali cvajtakt Tomos, a biče i to.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa vidim ljudi i imaju benzince po 20-30 let stare i više i nemaju kvarova nekih, ali velim i ja bi dizela da nisu tak skupi.
Kaj misliš cvajtaka nabaviti staroga Tomosa?

Na vrh