• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za kupnju motokultivatora

• Temu pokrenuo igor266
  • Datum prvog posta

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
549
Ispravljam sam sebe...
Na sluzbenim stranicama taj bertolini se moze suziti na 35cm tako da u svim segmentima je to ono sto meni treba, hvala :) Imas i pravo neznatno je veci...
Idem ga vidjeti za vikend

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Misliš na 205?
Po meni ti je to najbolji izbor. Masivnija je, zupčasti pogon, dvije brzine i rikverc, kuplung na remen, a motor isti kao na 155.
S ovim možeš vleći i malu prikolicu.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766
Taj Bertolini 205 je konstrukcijski kao i Honda F400. Zaključio si da je to ono što ti treba i da se može suziti na 35 cm. Odlično! Samo ne znaš kako se ponaša u radu kad je sužen na 35 cm (radnog zahvata). Treba znati uočiti razliku u između kataloških prezentiranih mtk (koji su nahvaljeni itd...) i onih su isprobani u radu. I za one koje znaš što mogu.
"To je ono što meni treba u svim segmentima", same što ne znaš sve segmente!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Prije nego potrošiš tolike novce, radije ga negdje probajte, da nebu razočaranja.
Ni taj nemre vleći plug bez freze.
Iskreno, ja nebi dal toliko za tu igračku. Koliko treba toga proizvesti da bi se otplatila?

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
549
Mislim da cu nagrnjati s labinom...
Jedino je bitno da zena moze s time raditi i da je usko...
Efo rodbina ima einhell i i obraduje hektar zemlje...
Tako da se vracam na bertolini 155 -2600kn, ili pak einhell cca 2000kn, benussi 12000kn-on ima brzine i moze imati plug...
Ali eto u ovoj situaciji gledam trenutno bar da posluzi koju sezonu pa onda s vremenom kupiti nesto bolje...

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Vidis zato sam se ja na kratko isključio iz razgovora, dao sam ti priliku da sam skužit neke stvari bez da te ja idem uvjeravat u to...
Onda si pogledaj LP tiny nije neka razlika u cijeni a reko si da ima lopatice od 16cm i plug

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
549
Imam samo pitanje za one koji se kuze u tehnicki dio...svi kazu bjezi od puz prijenosa...
Kakav prijenos ima labin tiny i bertolini 155?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Bertolini ima remen pa lanac. A zakaj ste iz razmatranja izbacili 205?
Tinny ima remen i pužno kolo.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Mislim da je to malo previse filozofije...onda nemoj ni motiku kupit jer može drška puknut.
Tipični balkanski mentalitet prije nego sta kupuje gleda sta se moze pokvarit...ako imas za kupit imas i za odrzavat i popravit...ako ti treba, ako ti ne treba nemoj ni kupit

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Krumpi, znaš li koliko košta pužno kolo za takve igračke? Pol cijene stroja, ako ga i ima za kupiti.
Nije to balkansko, već racionalno razmišljanje.
Brgud, kvaliteta ne bi trebala biti problem, već način dimenzioniranja ;)

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Racionalno razmisljanje je da tebi taj stroj treba moraš ga kupit, kad ga kupiš svojim radoć će se on isplatit, ako radiš ono za šta je on namjenjen unutar njegovih mogućnosti trebo bi potrajat, neće sam od sebe stat radit, ako i stane ili popraviš ili kupiš novo, danas se stvari ne rade da traju 20 godina ko šta većina misli ili želi.
Isto racionalno razmišljanje je da šta god kupi se može pokvarit, jer ne postoji stroj koji se ne kvari, postoji onaj koji ne radi ali i on se kvari je stajanjem propada, i opet se vraćemo na to da covijek pita šta kupit unutar njegovih potreba i mogućnosti...meni ovo sada izgleda ko da je na kraju najbolje držat se motike...ali i njoj pukne drška...i šta onda :rolleyes:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766
Malo konkretnije za izradu pužnog kola ako sa potroši (čisto onako informativno). Minimalna cijena izrade pužnog zupčanika (u bronci) 400 - 500 kuna, ako je potrebno izraditi i osovinu onda to može biti i 800 kn. Ako uopće nađeš nekoga tko ti to želi napraviti.
A oni koji filozofiraju sigurno nisu nikada vidjeli kako i od kakvog materijala su sazidane ove nove motokopačice, širom!

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
549
Koliko god novo bilo nekvalitetno gdje da nadem tipa imt 504 da je dobar, da ne kosta ko suho zlato...
Zato kupujem novo...
Inace imam i rabljeni traktor i rabljenog Labina ali u ovom slucaju za kopacicu koja nova nije skupa radije kupujem novo...
Ono sto sam odmah rekao mora biti uska i mora moci zena s njim raditi...
Dakle dolazimo do male kopacice kakve je lrumpironja predlozio...
Ne ocekujem da ce raditi 10godina, nek posluzi da vidimo uopce sta cemo i kako cemo...
Da sam sad u situaciji uzeo bi benasi 401bez razmisljanja ali pokrij se koliko ti je deka siroka...
Vec sam spomenuo da rodbina obraduje hektar povrca izmedu redova obicnim einhelom ako njima valja takav tip za hektar valjda ce i meni posluziti na mom vrteku...

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
A dobro znaci ti radis sve ručno jer mašine treba platit popravak,auto nemaš jer se isto kvari...ili vozis neku zastavu jer tamo se nema sta pokvarit? Neda mi se tu natezat jer ne razmisljamo isto, ja gledam da je meni lakse ako se pokvari popravim...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
imt 504 imaš u oglasnicima po 4000-5000 kuna...nema čipova, nema niš kaj ne možeš popravit...
kad ga gledaš mora kresnut na prvi ili eventualno drugi potez špage nakon što ga napumpaš gorivom...ogledaš jel curi gdje što, kak se šalta i jel rade motike, i vozi...
jedino kaj bi ženi mogal biti pune mjere za hrvanje... :sneaky:

Najnoviji postovi

Na vrh