neznam zasto predlazes IMT ILI ZETORA ako neznas puno o traktorima. kupi nesto njemacko ! zetor te ubija potrosnjom i zetor nije za sume. ko god kaze da jeste za sume laze !nesmije ga huliti jer vec ima zetora, i jednostavno ga mora hvaliti da ne ispadne da ima najlosiji traktor u europi. ja sam izmjenjao puno puno traktora, nisam se ko mnogi zalijepio samo za IMT ili ursusa pa neznam dalje od to dvoje, Kod imt imas manu potrosnje goriva TAKODJER, druga stvar oni nemaju nikako kvalitetne reduktore i kad oru nevaljaju,stalno slajfaju a pogotovo ne valja u sumi kad je blato i mekana zemlja. Zetora se boje mjenjacu, svaki majstor ce ti reci da ima jako njezan mjenjac i to mu je pogolema mana.i u zetora je jedinstvena boshpumpa,koja ubrizgava istu kolicinu goriva bio on pod teretom ili prazan.znaci da trosi, a ovi sto kazu da zetor ne trosi puno, neka sjednu u druge traktore (americki ili njemacki ) bilo koji ! pa ce se uvjeriti zaista koliko zapravo zetor trosi. ljudi moji kako srpski traktor ( ferguson ) moze biti bolji od suvremene njemacke ?nije mi to jasno nikako kako ljudi nemogu to shvatiti.
Kod nas je takva situacija, u mom selu ima 20 zetora, 20 ursusa i 50 IMT. i ti ljudi neznaju dalje od ta tri traktora. ZASTO ??? zato sto su nam ih proturili jer su jeftini i IMT je zavladao nasim krajevima. I to je postala tradicija da u selu vlada samo IMT, a u zadnje vrijeme i zetor, naprotiv ljudi se ponose sto imaju ZETORA. e pa ja se sramim sto sam ga imao ! Vozio sam ljeti i IMT 542, laze ko kaze da se ti traktori bar jednom dnevno ne zaglave mjenjac. Moj stari john deere 710, 1966 godiste od 50 konja, se poredi i sa 560 ,a manji od njih duplo haha. ma vjerujte smjesni su ti traktori, taj IMT kako je napravio 577 prije 20 godina pravi ga dan danas istog potpuno.nikakvih skoro promjena nemaju. -.-
Al necu puno o tome da pricam,svakako sam se debelo unio u ovu temu jer me ljuti sto ovi tipovi hvale IMT I zetora a nemaju pojma sta je pravi traktor, a i bojim se da cu uvrijediti ljubitelje fergusona .haha
Ja sam imao john deere od 110 konja, sest klipova i zetora 7745 znate vec koliko klipova i konja. Skinuo sam im crijevo od goriva i stavio oboma u malu plasticnu casu, radio sam eksperiment. upalio sam oba traktora da rade na ler gasu. i zetor je potrosio casu goriva a john deere je potrosio malo vise od pola case. Nemam razloga to lagati,imao sam oba traktora i uvjerio sam se koliko koji trosi. Tog zetora sam davno prodao, a skoro sam i john deere, bio mi je prevelik.Pa sam sad kupio Internationala 946, od 85 konja isto 6 cilindra. i ljudi me pitaju cije je proizvodnje taj international, e eto koliko znaju o traktorima a za svoga IMT znaju da je najbolji .guraju nos a pojma nemaju gdje ga guraju.
Moj ti je prijedlog john deere,steyer (austrijski),deutz fahr, international ili case , fendt ali je fendt malo poskup, kao i steyer. Svi ovi traktori su odlicnih dimenzija ! jako jako dugacki i siroki. John deere ima prednji pogon na ulje,i to ti puno pomaze u sumi,kad proklizavaju tockovi. A sto se tice dijelova, ne trebaju ti ! samo povedi dobrog majstora neka ga on pogleda, da ne lupa motor i da je u redu prednja vuca, provozaj ga pogledaj dize li temperaturu u oranju i slobodno kupuj koji god od ovih marki traktora . i ne bitno je bio on 50-60-70-80 konja , stvarno svi malo trose ! Radije idi na 70-80 konja da si rahat u poslu , da se ne mucis, ove sve masine rade na malom gasu.imaju veliku zapreminu motora i stvarno su izdrzljivi. A sto se tice potrosnje, vjeruj mi da IMT i zetor duplo vise trose ! a ursus je kopija zetora, pa zato o njemu nisam pricao nista.
lijep pozdrav.nadam se da sam ti malo prosvjetlio oci , ne vjeruj ovima sto hvale zetora !¨Oni neznaju kako izgleda drugi traktor pa misle da je zetor najbolji. pa u cijeloj europi nemas nijednog skoro zetora, imt nemas nijednog ! ti traktori da valjaju kupovale bi ga svabe.haha Imam ja jednu stranicu oglasa, od 23.000 traktora na njoj je objavljeno samo 7 zetora.nijedan imt . to ti sve govori sta se trazi i sta se koristi u europi.