P
phoenix_10
Guest
toma 3340 -je sve to možda po meni malo previše "subjektivno opisao",ali iz svega toga stoji da se zapadni traktori ne mogu uspoređivati s istočnjačkim/jugoistočnim (to koji je bolji IMT il zetor ostavljam drugima na volju(nek prosude,izračunaju ili nešto treće:weedman svatko zna najbolje za sebe). Evo ja sam si dao "truda" - čisto iz znatiželje...:twisted: pa pretražio par zapadnjačkih traktor-oglasnika (tractorpool,mascus,i neki francuski agri(nešto) kako sugerira član hoenix_10 ...na svim sam je cijena bila 7 500 8k.E . izbacili su zanimljive primjerke "najmlađi" je same centurion-79 godište...pa na niže razni (deutz-i international-i,renault-i i sl.). Prema tome to nikako ne mogu biti previše komformniji od istočnjačkih-sudeći prema godištu...a ni "uščuvani"...Cijenu dijelova ne bih znao-i ne želim znati!! i sretan sam što nemam takav doma ... Sa IMT ili Zetor dijelovima pretpostavljam/znam da nije tako. (moje skromno mišljenje).
prema tim cijenama , npr od 7.000 eura slobodno racunaj da ces ga kupiti za 5.500 , vjeruj mi . ako je kod neke firme traktor , kod trgovca onda malo manje mozes odbiti od cijene . A ovdje kod mene u bosni , ma i u hrvatskoj . isto je to . nemaju ljudi para i kad mu pokazes same novce , ne nudis mu nikakvu zamjenu i tako to . znaci kad kupujes traktor novcima , kako ce da te zagrli i zavede. spustit ce ti 2-3000 KM , to je 10.000 kuna . zato ove cijene sto vidis su totalno drugacije kad odes gore s novcima . a 30+ godina stare masine pa neka su . nek oni nemaju vise od 10.000 sati . to je nova masina , a uglavnom su 5-7.000 radnih sati , tamo po mascusu i tractorpoolu ,. vjeruj mi to je nista sta traktor jos moze da uradi posla.