• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Kak je to kratka prikolica, osovina nek bu na 1/4, odnosno na 500mm. Lakše budeš manevriral z njom u rikverc.
Rudo nek bude 1m+duljina oka.
Ne znam zakaj radiš tak kratku, jer ti bu uvijek falilo dužine. Recimo, teško da u nju stane veći motokultivator.
Obične auto-prikolice su 2050mm ili 2350mm iznutra.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Kak je to kratka prikolica, osovina nek bu na 1/4, odnosno na 500mm. Lakše budeš manevriral z njom u rikverc.
Rudo nek bude 1m+duljina oka.
Ne znam zakaj radiš tak kratku, jer ti bu uvijek falilo dužine. Recimo, teško da u nju stane veći motokultivator.
Obične auto-prikolice su 2050mm ili 2350mm iznutra.
Nemoj tako, ja evo pripremam treću prikolicu dužine 2m. Nju kad natovario punu drva, možem ići kući. Ovu sad radim šasiju od UNP 35. To će biti dobar test izdržljivosti. I još sam dodatno uhebao stvari jer za osovinu ide ovaj cirkus... Sad nemam ni kotača jer idu od fiata 4x98.

Prilozi

• Screenshot_20210907_195523_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210907_195523_com.android.chrome.jpg
    20.9 KB · Pregleda: 15

Gilera26zg

Član
Tu od
15 Velj 2018
Poruka
154
Zašto mala zato sto imam Vladimirca dosta visoki traktor i po ovim mojim brdima nije ugodno sa prikolicom 4 m drva popeti se ili spustiti tako da sam se odlučio za manju a i kako kaže damirko dok idem u sumu pripremim 2 m drva vecinom sam sam izvučem to popilim slozim mogu ic doma

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Pa Vladimirec ima mogućnost spuštanja, a prikolica bi mogla biti dužine min 2,5 m, ili čak 3m. Ako recimo spremiš 2 m drva, biti će ti niže i lakše za nakrcat. ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Zašto mala zato sto imam Vladimirca dosta visoki traktor i po ovim mojim brdima...
Pa ne moraš ju voziti na vrh punu. 2m možeš voziti i na 4m dugoj prikolici.
Ak imaš brda, ostavi rudo nisko, za donju kuku.
Šteta je ne napraviti ju malo dulju, jer ti bude puno put falilo tih 40-tak cm za prepeljati nekaj dulje.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Bez da kolega malo detaljnije opiše kak bi izgledala i zakaj bi sve služila, teško je smisleno komentirati. U svakom slučaju pol metra dulji utovarni prostor bi donesel dosta koristi. Kaj se tiče vožnje u rikverc, kratke su jako nezgodne, dok se šofer ne privikne. Moja mala ima sanduk svega 185 cm duljine (bila je za mtk) i služi mi za 99% potreba, ali da je bila duža koristila bi još bolje. Dulja prikolica je malo problematična u šumi, ako nema dosta mjesta za okretanje.

• Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
... Kaj se tiče vožnje u rikverc, kratke su jako nezgodne, dok se šofer ne privikne...
Z dupljakom nema pomoći, pogotovo ak je kuka na traktoru uvučena. Znaš i sam.

Gilera26zg

Član
Tu od
15 Velj 2018
Poruka
154
Prvenstveno bi ta prikolica bila za sve i svašta a tu i tamo za drva i gnoj dovesti najteže kaj cu vozit a vecinom ovako za dovesti neke sitnice kaj ne stanu u gajbu tako da da sam do sad imao prikolicu 1.5m i sluzila mi je ok za sve moje potrebe sad bi je produžio za pola m s tim da bi zadnja strana bila na otvaranje tj . Mogli bi se voziti i duze od 2 m ako Ce biti potrebno.
Vidim da imate volje za pomoc pa da vas pitam koji profil unp da stavim na ovu prikolicu za rudo znaci Max 2 m drva. ?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Cijev 80x60x3 (4), U80 je već i prejak. Vinkl 80x80x5(6) ti je najbolji za te stvari, jer ne trebaš posebno zavarivati flahove za pod, pofotovo ako misliš postaviti i rudo ispod prikolice.
Jel misliš imati rudo dolje ili gore?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
pa, obzirom da ja imam naveću ergelu vladimiraca u državi, preporučam ti prikolicu od 2.5 metara korisnog prostora, plus metar i oko rude...
provjereno i isprobano, ide za traktorom i ne zapinješ nigdje, a kad je sila, i malo više stane...

Na vrh