Meni tak ne izgleda, zato sam i pital.Mislim da nema veze jel ima poluosovine ili ne kad se glavčine vrte na lezajevima koji su na kučištu.
Od gumenjaka,pojačana ma jaka je ful 5t nosivost šala😂 a računam do 1.5 t mora držati.Od čega ti je osovina? Kakvu nosivost ima? 🙂
Hvala na svjetu,nemrem nekaj jako kemijat kad je cilindar 700mm ko visina same prikolice tak da nemam nekog prostora,mislim da ide na osovinu pa kak bude. Kipalo se bude jedanput na godinu ako. 👍@snjego10,
prvo kaj bi ja napravil bilo bi da skratim donju šasiju sve do kosnika koji je vežu s osovinom i pante malsimalno prema naprijed, samo da se može dovoljno visoko dignut nez zapinjanja u donju šasiju. Ako je donja strana cilindra prema rudu povoljnije djeluju sile na gornju i donju šasiju, iako je kod samog početka pri jednakom kutu cilindra identično kao i kad je cilindar na osovini, samo djeluju u drugom smjeru. S obzirom da bu kipal TV, vodi računa da se bu s cilindrom od naprijed prema sredini nešto povečala vertikalna sila na kuki. U svakom slučaju poželjno je dobiti cilindar što je moguće uspravnije. Problem je smanjenje klirensa. Možda bi pomoglo kad bi cilindar imal štifte oko kojih se okreće na sredini umjesto okretišta na kraju. U tom slučaju bi kod vožnje po grabama bil dovoljno visoko od zemlje, a tamo gdje se kipa obično je ravno pa ne bi bilo problema s klirensom. No to zahtjeva dodatnu konstrikciju za učvršćenje cilindra.
Ovo je samo moje "glasno" razmišljanje, onak na prvu bez neke veće analize.
To su korišteni profili, to su bili neki nosači navareni pa sam to porezal.Debelo je jako pa mislim da nebum to brusil a ne smeta.A kakva ti ovo tu kemija? 🤔
View attachment 41731
Jesam, ali ja to polako jer mi nije sila, da je već bi bila gotova, al moja bu malo van svake konkurencije, zato je tak sve usporeno. Isto koristim kaj imam i gledam najbolje da to iskoristim🙂Kaj ti si počel delati prikolicu?
Kad bu gotovo pemo na utrku ja z TV ti z Raketu 😂Jesam, ali ja to polako jer mi nije sila, da je već bi bila gotova, al moja bu malo van svake konkurencije, zato je tak sve usporeno. Isto koristim kaj imam i gledam najbolje da to iskoristim🙂
Jedva čekam, ja bum skuhal kobase i jajaca, ti zemi špeka i luka da se najdemo prije😉Kad bu gotovo pemo na utrku ja z TV ti z Raketu 😂