• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Hvala. Ma ne, ne zanima me pogonska prikolica. Vec samo da bi kakve 3 tone mogel voziti. A mozda i kakve lakse i duze terete. Prema nosivosti osovine, izradio bi gornji dio.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
To je od nekog kombija najvjerojatnije.
Vjerujem da bi ta osovina bez brige vozila 3 tone tereta jer je cjevasta.
Naravno, ako ne napraviš šasiju tešku tonu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Mislim da nema veze jel ima poluosovine ili ne kad se glavčine vrte na lezajevima koji su na kučištu.
Meni tak ne izgleda, zato sam i pital.

Ford Transit je imal 5 šarafa, koliko se sjećam.

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Ja, radi felgi pitam. I veliki razmak mi je to za avto. Mozda kombiji imju vece razmake...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Toyota land cruiser ti ima takve felge a ako se ne varam to bi i dif bil od nje ili sličnog terenca.

snjego10

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2012
Poruka
112

@snjego10,​

prvo kaj bi ja napravil bilo bi da skratim donju šasiju sve do kosnika koji je vežu s osovinom i pante malsimalno prema naprijed, samo da se može dovoljno visoko dignut nez zapinjanja u donju šasiju. Ako je donja strana cilindra prema rudu povoljnije djeluju sile na gornju i donju šasiju, iako je kod samog početka pri jednakom kutu cilindra identično kao i kad je cilindar na osovini, samo djeluju u drugom smjeru. S obzirom da bu kipal TV, vodi računa da se bu s cilindrom od naprijed prema sredini nešto povečala vertikalna sila na kuki. U svakom slučaju poželjno je dobiti cilindar što je moguće uspravnije. Problem je smanjenje klirensa. Možda bi pomoglo kad bi cilindar imal štifte oko kojih se okreće na sredini umjesto okretišta na kraju. U tom slučaju bi kod vožnje po grabama bil dovoljno visoko od zemlje, a tamo gdje se kipa obično je ravno pa ne bi bilo problema s klirensom. No to zahtjeva dodatnu konstrikciju za učvršćenje cilindra.

Ovo je samo moje "glasno" razmišljanje, onak na prvu bez neke veće analize.
Hvala na svjetu,nemrem nekaj jako kemijat kad je cilindar 700mm ko visina same prikolice tak da nemam nekog prostora,mislim da ide na osovinu pa kak bude. Kipalo se bude jedanput na godinu ako. 👍

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Povleci cilindar malo naprijed jer mi se čini da nije skupljen do kraja kad je sanduk spušten. Ipak ostavi nekim 20...30mm lufta radi savijanja šesije do bude prikolica puna.

snjego10

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2012
Poruka
112
Tak nekak ZJ treba pošvasati i pojačanja pometati svaki dan malo 😊

Prilozi

• IMG_20211029_160032.jpg
    IMG_20211029_160032.jpg
    42.3 KB · Pregleda: 45
  • IMG_20211029_160025.jpg
    IMG_20211029_160025.jpg
    93.4 KB · Pregleda: 46

snjego10

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2012
Poruka
112
Da sve elektroda, koristim unp 65 zatvoril sam ga z flahom 50x6 tak da je cijev 😉, i ovo okolo za trugu je 50x50x3 a koristim kaj doma imam. Kaj ti si počel delati prikolicu?

Najnoviji postovi

Na vrh