• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Ako je donja šasija iz UNP100, uz tak daleko otraga postavljenom osovinom, teško da bu to funkcioniralo. Cilindar djeluje na svaku od šasija samo u jednoj točki, a 2 x UNP 100 i kod ovakve prikolice nije baš za neki značajniji teret.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,390
Ovdje treba glavna sasija da se napravi sa osovine, pa sanduk na nju. Na slici se ne vide te dvije sasije, ali ovako kako izgleda potpuno je ne nepraktično postavljati cilindar

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Zato me zanima kak drugi rade prikolice da to malo prekopiram...
Ja sam si tak zacrtal i ona bu kipala

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Nemoj ići na skijanje ove zime, pa ju napraviš da ti je spremna na proljeće za drva......

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Evo i mojeg projekta, otprilike ovako sam ja to zamislio, znam da nije najbolje i najjače, ali za mene bude odlična. Uglavnom bio mi je cilj napraviti neku univerzalnu prikolicu za voziti drva, kukuruz u klipu, građu, cement, mješalicu...
Ovako je sve počelo (plaćena 400E sa kardanom)
20230421_191346.jpg
Pa je izgledala ovako
20230808_192917.jpg
I počelo sastavljanje
20230812_161511.jpg

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Mislim da ne može, trebala bi imati hidraulične kočnice i onda bi eventualno mogao probati na atest. Ali tu kod nas 90% ljudi ima prikolice samogradnju i nisu registrirane.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kočnice ne trebaju ako je bruto masa do polovice mase vučnog vozila.

Najnoviji postovi

Na vrh