• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
Ovdje se daju prijedlozi da se kolegi pomogne da iznjedri najbolje rješenje na koje bude ponosan (kao zet i član šire društvene zajednice). Po domaći se to zove (ako se dobro sjećam) brainstorming ili ti oluja mozgova. Osnovno pravilo te oluje da nema tak bedastog prijedloga o kojemu se nebi trebalo dobro razmisliti. Nadam se da bude i prijatel Kupljenec to tak shvatil i prihvatil, a na njemu je krajnja odluka (makar je za sada jako neodlučan ili se meni to samo tak čini):)

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
a kad ju već dela, nek bi kason bil na skidanje cijeli, samo dobro zadihtati daske, i može se koristit i kao čamac u potrebi... 🤭

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
sused je napravil prikolicu od komada cijev i(20cm do 60 cm). 3 metra duljine prikolice. sve povaril dije stigal. osovina od nekog kombija. to če da vozi dog država ne propade.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
a kad ju već dela, nek bi kason bil na skidanje cijeli, samo dobro zadihtati daske, i može se koristit i kao čamac u potrebi... 🤭
Sa jedrom to bi već mogao biti i malo ozbiljniji ploveći objekt (samoodrživ)
Ne može, plovila zahtjevaju kobilicu koja ih štiti od prevrtanja, a Kupljenec nebi htel u visinu pa da ga gdje kakva bura ne okrene

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,933
Sad sam prolazio uz jednu pa sam vidio i drugu koje sam nekad slagal!
Na jednoj su kotači sa punim gumama (industrijska kolica), a na drugoj oni rezervni od auta.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ako se odlučiš sanduk iznad kotača, onda jedno ovakvo vitlo (nekamo) smjestiš i nemaš frke za ukrcaj drva, možeš i pokoji manji trupac nakrkat.:p

IMG_20211014_161833[1].jpg

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
I kaj da onda delam? 🙂Ja sam najbliže projektu 300x130, možda bu malo smješno zgledala, ali kak velim gledam da mi je lakše, a opet 180 buju kotači iza, kak bu to zgledalo 🙂možda ju lakše registriram jednog dana🙂

Dadx

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2010
Poruka
101
Pa nije to baš tak veliki teret.
Zmisljas toplu vodu....
Visoka ti je za utovar, al dva put dizati ti nije neki teret...
U startu si mi bil zabavan s "raketom" i prikolicom, a sad si mi kak kakva, da prostis baba, a tak se i premisljaš... Sad bi plave zavjese sad zelene....
Kad imas takvu volju, primi se posla i napravi nekaj, samo kreni...i manje vagininog monologa

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
A i to, ako bi radio sanduk iznad korača ( ne bi bio iznad kotača). Da bi bio iznad kotača morao bi biti širok (najmanje) 180 cm.:rolleyes:
Ako bi pak bio širok 130 cm i u visini iznad kotača, opet ne bi izgledalo dobro , nego nakaradno.

Prema toj osovini najbolje je kako si već najavljivao , nizak sanduk između kotača.:cautious:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Zmisljas toplu vodu....
Visoka ti je za utovar, al dva put dizati ti nije neki teret...
U startu si mi bil zabavan s "raketom" i prikolicom, a sad si mi kak kakva, da prostis baba, a tak se i premisljaš... Sad bi plave zavjese sad zelene....
Kad imas takvu volju, primi se posla i napravi nekaj, samo kreni...i manje vagininog monologa
Zmišljam da, jer se nemrem odlučit kaj bi🙂
Tak mi veli žena, samo hodim oko tog železa a niš ne delam 🤭
A i to, ako bi radio sanduk iznad korača ( ne bi bio iznad kotača). Da bi bio iznad kotača morao bi biti širok (najmanje) 180 cm.:rolleyes:
Ako bi pak bio širok 130 cm i u visini iznad kotača, opet ne bi izgledalo dobro , nego nakaradno.

Prema toj osovini najbolje je kako si već najavljivao , nizak sanduk između kotača.:cautious:
Mislim sa bude niskopodba i gotovo.
Znači unutar kotača ide sigurno, ali sad opet visinu sanduka neznam🙂

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
To je onda zadnji i konačni odgovor?
Ako nisi siguran za visinu sanduka onda ga napravi da bude jedno metar i pol visoki. Ako bude previsoki onda ga buš pomalo kratil do visine koja ti bude pasala. :)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Zidari meriju u centimetrima, ako buš i ti tak meril nebu ti križna mera pasala i prikolica bu za traktorom išla kak pes kad ide iz sela ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
To još stigneš prerezati jedan čošak i trknuti na mjeru ;)

Najnoviji postovi

Na vrh