• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Nisam mogel u šumu, nema mi logike da je škoda motorsport zakupila 2 dana cestu, zabrenjeno hodanje, slikanje.
Danas išel to malo pogledat i strogo je zabranjeno slikanje, sa kamionima su zatvorili box da se ne vide auti, mislim i auti su cijeli zaljpljeni, ali kuži se da je fabia, pitam organizatora kaj testiraju.? Veli gume, teško prijatelj da testiraju gume nebi bilo zatvoreno sve i tak skriveno.
Ali eto neki štos ima.
 

Bilogorac1

Novi član
Tu od
17 Stu 2020
Poruka
25
Pozdrav svima, imam stari gumenjak i htel bi od njega napraviti pristojnu prikolicu oko 3 tone nosivosti, gume su nove i donji postroj je od dobrog debelog željeza, sad me zanima ima ko kakav savjet kakvo željezo koristiti za izradu gornjeg okvira na koji bi se vezal sanduk da to sve skupa bude čvrsto a ne ko na nekim gumenjacima da su ko gumeni 😂. Pod bi htio da je od debljega nekog lima. Ima neko iskustva s tom gradnjom ?
Hvala unaprijed !
 

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,413
Od tog gumenjaka ako je tako dobar kako tvrdiš, možeš iskoristiti jedino osovinu. Sve ostalo ide drugo. Daj slike pa da malo vidimo...
 

Bilogorac1

Novi član
Tu od
17 Stu 2020
Poruka
25
Može pošaljem slike za par dana kad budem neke bolje mogal napravit sad je u posudbi u selu ...
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Jedno osovinku 3 t buš teško dobil. Osovine na gumenjaku su obično ok za jednoosovinke do 2 t. Može dvoosovinka ili tandemka nosivosti 3 t, ali kak je @damirko napisal iskoristil buš vjerojatno samo osovine.
 

Bilogorac1

Novi član
Tu od
17 Stu 2020
Poruka
25
Krivo ste me razmeli, nema govora o jednoosovinki, bila bi to dvoosovinka .
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,393
Platon na gumenjaku mora biti "gumeni", jer osovine nemaju federe. Al ga slomiš krutim, ili budu pucale osovine ili šasija.
 
Na vrh