A
actros
Guest
Evo malo sam nov na forumu ali me zanima par informacija i vaša iskustva sa pripremom za kukuruz i sortama s kojima ste zadovoljni u ovogodišnjem usjevu....Ja sam imao sve pod zimskom brazdom i u 2. mjesecu sam stavio utege na tanjurače i prošao sve parcele . Šta se tiče pripreme prošao sam jednom po mjestu sa zetorom 5340 i sjetvospremačem rau širine 2,4 m i nisam zadovoljan sa pripremom jer sam nekako samo zagladio s gornje strane i dosta sam zagazio i tu gdje je prošao traktor kuruzica je slabije niknula , imam dojam da bi bilo bolje da sam prošao sa malim imt-om i branom i da bi se bolje pripremilo , prošli tjedan sam išao sa rau-kultivatorom za međurednu obradu (nema dozator za gnojivo) i kad sam ga dublje spustio vidi se da iskapa brazde ispod. Sjetva je izvršena sa 4-rednom pneumatskom sijačicom gaspardo. Sijao sam tri sorte : bc-ov Pajdaš, Pioneer M34 i F73...Za sada mi je najbolji pajdaš, dao sam sada u kultivaciji sa imt-ovim dvorednim kultivatorom 3 vreće uree...na ral. Nemam običaj špricati protiv trave odmah nakon sjetve nego prođem sa motivelom i cambijem i jako sam zadovoljan šta se tiče trave... Zanimaju me vaša iskustva sa roto-drljačom kako ste zadovoljni sa pripremom zemljišta, namjeravam uzeti 2,3 ili 2,5 m širine pošto mi je traktor malo slabiji....
Čitao sam specifikacije zetora na njihovoj stranici i vidim da je 6340 jači na kardanu (ima 70 ks ) od 7745 (ima 65 ks). Sad neznam dal da na svog 6945 (ima 58 ks na kardanu) stavim roto-branu....da je i malo sporiji s njom nema frke....Susjed je radio sa Howardovom frezom 2,10 m i jako mu se dobro pripremilo ....freza mu je mrak a uzeo ju je za 800EU...
Čitao sam specifikacije zetora na njihovoj stranici i vidim da je 6340 jači na kardanu (ima 70 ks ) od 7745 (ima 65 ks). Sad neznam dal da na svog 6945 (ima 58 ks na kardanu) stavim roto-branu....da je i malo sporiji s njom nema frke....Susjed je radio sa Howardovom frezom 2,10 m i jako mu se dobro pripremilo ....freza mu je mrak a uzeo ju je za 800EU...