• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,966
Moj traktor još je na pola, nikako da stignu tri vijka M10x1 od capice...Taj sam razmak podesio po preporuci MUHE na 1,2 mm.

Miroslavd13

Novi član
Tu od
19 Velj 2020
Poruka
2
Dal neko zna zasto mi na imt 533 izbacuje ulje na iberlauf? Zamijenjeno i ulje i filter ...
Nakon oranja je nesto lupalo u motoru potom je ugasen i nakon toga tesko upalio !?

Miroslavd13

Novi član
Tu od
19 Velj 2020
Poruka
2
Al pritisak ulja je normalan,masina ima snagu i vuce ko blesav ... inace normalno pali .... jel moguce da je zastopani neki iberlauf?

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Koliki je nivo ulja u motoru,da nije otišla membrana ac pumpe pa toči u motor i onda negdje mora izbacivati.Čitam sad prvi tvoj post gdje kažeš da je lupalo u motoru,možda lanac preskočio ,španer lanca hoće lupati.Ako preskoči za jedan zub još uvijek može upaliti ali teško.Zadnja opcija da je progorio klip kraj karike,pukla karika i to zalupalo sad kompresiju šiba direkt u karter

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Da je zapusen iberlaf ne bi mogao da izbacuje ulje na njega,prvo pises da je tesko upalio pa onda da normalno pali

roki

Novi član
Tu od
4 Velj 2020
Poruka
28
koliki mora biti prttisak ulja u motoru na imt 533 kad je hladan a koliki kad je u radu zagrtjan

jast

Novi član
Tu od
9 Tra 2020
Poruka
2
Re: imt 533

Na ljevoj strani traktora prati cijev od filtera ulja prema bloku motora , cijev ide na jedan aluminijski poklopac .
Poklopac drže 3 vijka cca M6 tj. vjerojatno neki colnati
Ispod tog poklopca je sigurnosni ventil u obliku patrone .
Možeš ga izvaditi van bez opasnisti od nekog zajeba ili raštelavanja ..ostalo prepusti majstoru ;)
Ako slikaš traktor pokažem ti na slici
Prije svega pozdrav svima... tek sam se registrirao... molim te ako mozes reci kako se ozvlaci ventil? Ja sam skinuo poklopac, i vidim ventil ali ne znam kako bih ga izvadio van...
Samo da napomenem, taj motor imam u brodu i njime orem modre njive.:)
Hvala unaprijed

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,804
Primiš ga nekim kliještima i izvučeš ga van. To bi trebalo iči lagano.

jast

Novi član
Tu od
9 Tra 2020
Poruka
2
ok, hvala...
kako je to kod mene u brodu, prilično je nezgodno za uvući kliješta zbog nosača motora, bla bla... ali u svakom slučajuću pokušati, bitno mi je da nema neki osigurač da ne zaj...m stvar...
hvala ti puno...

Posljednje uređivanje od moderatora:

Stankepro

Član
Tu od
7 Lis 2018
Poruka
38
Pozzz moze jedno pitanje Dali neko zna kako se spaja alternator sa vanjskim reglerom,treba li kontrolna zarulja i ako treba kako se spaja.Radi se o alternatoru i regleru sa 3 spoja

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,600
Sa zakašnjenjem od tjedan dana jer prije nisam vidio pitanje:
- Ja mislim da znam kako se spaja alternator, a i meni je svejedno da li ima vanjski ili unutarni regulator napona.
- Da, kontrolna žaruljica treba za početnu pobudu i kontrolu punjenja. Spaja se između 15/54 i pobude alternatora.
- "Alternator i regler sa 3 spoja", to ti je "savršen skup podataka i informacija sugovorniku", uz pitanje.

Cofman

Novi član
Tu od
15 Pro 2020
Poruka
25
Imam imt 560 u potpunom rasulu sto se tice instalacija. Sad zelim spojiti alternator imam na alternatoru oznaku DF i D+ a na regleru D+ B+ i DF. To sam ja nekako spoijo ali problem je sto opce nemam kontakta odnosno ne svijetle lampice traktor palim direktno lampice su radile no jednom kad sam u radu ukljucio kontakt preko kljuca nesto je zaiskrilo od tada nema kontakta molio bi svu mogucu pomoc seme,savjeti itd

Najnoviji postovi

Na vrh