Postoje na lijevoj prirubnici zarezi i onda se narihta da je 7. zarez u ravnini s crtom koja se nalazi na limu od pumpe. Ali pustimo sad to, do toga jos nisam dosel 🤣. Moje pitanje je dal se moze narihtati da su sve nule u ravnini bez skidanja pumpeTak je, ja sam mislil da je slika skinuta s neta.
Ako je ovo tvoja slika onda nije za 180 okrenuta.
Ono oko podešavanja na 7-u crtu ne kontam?
Ja bi rekel da ti se isto paljenje pomaknuloJa sam nedavno mijenjao membranu i jedva sam ga upalio i još sada malo teže pali. Mislim da je stvar u membrani koja je nova i žilavija od stare koja je bila vrlo labava. Imao sam novi akumulator pa je to pomoglo da upali. I sada pri paljenju uvijek ručicu za gašenje guram prema unutra(kontra gašenja) da malo membranu pomakne jer je ista vjerojatno zbog napetosti blizu položaja
Ja sam isto oznacil, ali dosta traljavo pa znam da ju nisam okrenul za 180, ali moj bas tesko pali pa sam tek naknadno skuzil da je s paljenjem problemNije jer sam obilježio na pumpi početni, stari položaj.
Nema šanse, na poklopcu membrane je opruga koja kod ugašenog motora vrača letvu u maximalno ubrizgavanje ili ti startno punjenje. Kasnije leptir sauga regulira membranu putem usisa.... ti ustvari upravljaš leptirom na usisnoj grani, a ne membranom.Ja sam nedavno mijenjao membranu i jedva sam ga upalio i još sada malo teže pali. Mislim da je stvar u membrani koja je nova i žilavija od stare koja je bila vrlo labava. Imao sam novi akumulator pa je to pomoglo da upali. I sada pri paljenju uvijek ručicu za gašenje guram prema unutra(kontra gašenja) da malo membranu pomakne jer je ista vjerojatno zbog napetosti blizu položaja za gašenje.
Nije pisano pravilo da to mora biti 7 zarez i nije uvijek tak, čak ni kad je novi lanac...ostoje na lijevoj prirubnici zarezi i onda se narihta da je 7. zarez u ravnini s crtom koja se nalazi na limu od pumpe. Ali pustimo sad to, do toga jos nisam dosel 🤣
Moje pitanje je dal se moze narihtati da su sve nule u ravnini bez skidanja pumpe
Znam da ne mora biti na sedmu crtu, ali tak je bilo prije i sigurno bude bolje nek sad. Onda se mogu poigrati s finim podesavanjem. Meni se isto cini da budem tesko dobil nule u ravninu jer prirubnica od pumpe ima kandze koje idu u fiber i tu bas nema prostora ravnanje. Ali postoje videi di ljudi to nekak naprave pa mi zato cudno...Nema šanse, na poklopcu membrane je opruga koja kod ugašenog motora vrača letvu u maximalno ubrizgavanje ili ti startno punjenje. Kasnije leptir sauga regulira membranu putem usisa.... ti ustvari upravljaš leptirom na usisnoj grani, a ne membranom.
Nova membrana se inače barem malo namasti uljem ili se ostavi preko noči u posudi s uljem da omekani.
Možda, ti se odšarafil ovaj vijak (u zelenom krugu) koji služi kao vodilica, ili je odpuštena matica na letvi (označena zelenom sterlicom), ili imašlufta na osovini (označenoj crvenom strelicom) između membrane i osovine.
Te membrane danas svatko proizvodi pa problem može biti i u samoj membrani i onom mehanizmu na poklopcu gde je matica za ključ 27. Tu se isto da nekaj štelati ali nekad je bolje to ne dirati...
Nije pisano pravilo da to mora biti 7 zarez i nije uvijek tak, čak ni kad je novi lanac...
Ne može, čak ni kad skineš pumpu dole nebuš mogel sve nule dobiti u istu ravninu.
Daj mi molim te linkaj jedan takav video.Ali postoje videi di ljudi to nekak naprave pa mi zato cudno...
Nije ni to bitno.Nula na fiberu nije tak bitna, bitno da su nule na priribnicama u ravnini.
Paljenje se rikta na stupnjeve.Kak onda majstori narihtaju paljenje?