• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

problem oko mjerenja drva

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,381
Jel dobro i bez ljepila?
Šteta kaj prikolica nije duža 5-6 centimetri, stal bi još jedan red.
A lampe su top :love:

• Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,884
Fali 20-tak cm dolje na podu.

Moram nabaviti još bar jednu, za rezervu. U 50+ let nikad nije bila ni jedna razbita, ali se nigdar ne zna.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,237
Fali 20-tak cm dolje na podu.

Moram nabaviti još bar jednu, za rezervu. U 50+ let nikad nije bila ni jedna razbita, ali se nigdar ne zna.
Jednostavnije je da ih skineš i spremiš na sigurno budući da prikolica služi samo kao drvarnica.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,884
Evo, ova nije onak lijepo složena:
20241126_213239.jpg
Složen je samo prvi red da mogu upeljati s otvorenom stranicom.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,990
Ma kakva su ti to drva bez kore? :LOL: Svakako imaju prednosti, više ih stane u prikolici i manje smeća kod loženja.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,884
Uglavnom bukva, kalana i slagana u klafter u travnju 2021., dakle suha.
Ono kore kaj je opalo, je na tačkama, i svejedno bude završilo u peći.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,216
nemoj da nekom sad ne bude jasno... ;)
suha-ili-svjeza-drva-ogrjev-ogrijev-karlovac-slika-148232106.jpg

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,500
Ista ona mjera kao sto ovi nasi paletu drva prodaju kao 1.8 metara drva

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,262
Ne znam dimenzije palete. Ako drva na paleti zauzmu 2 m³, onda je po mojoj procjeni, pretvoreno u kalane metrice, 1,8 metara prilično realno.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
12,058
Otišli, sa traktorom, frend i ja njemu po drva. Gazda veli 10m. Mi natovarili Tehnostrojku izmjerili 7,5 m. Gazda zatvorio vrata i veli 10m. I počela svađa. Žena mu pozvala sina. Rekli sinu koliko izmjeri toliko plaćamo.
Platili 8m!

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,139
@Dongfeng to mislis na one palete u pevexu?

@Lee Champa tak je meni doma dopelal gaciju, zabili stupove na 5m i visine...sve lijepo slozili, njegov dio s malo vise zraka, moj s malo manje ali zaboravi provjeriti da ni jedna nije bila 1m.duzine...sve oko 90cm...

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh