• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem s kopacicom

KKE3

Novi član
Tu od
27 Ožu 2024
Poruka
3
Pozdrav,imam kopacicu koju je iz bauhausa ( benzinska kopacica PWRBF 41) 198eura, radila je jedno 30 min bez problema i samo je stala,mislio sam da je mozda trava problem i da se zapetljala oko nozeva ,ocistio sam i u palio je i motor je radio bez problema ali kad dodam gas za nozeve ona se ugasi i nece vrtit nozeve.Provjerio sam ulje i benzin i sve je ok znaci motor radi ali nece vrtit nozeve kao kad dodam gas i po zvuku cujem kao da se gusi i da ne moze vrtit.Probao sam skinuti filter i upalit cak je nozeve zavrtila na 1 sekundu i ugasila se,nakon toga sam je opet upalio i pustio da radi par minuta i onda je krenula malo dimit i ugasio sam.Naravno tu kopacicu cu vratit ali imao sam istu takvu zadnjih 15 godina samo stariji model ali iste specifikacije i radila je uvijek sve do nedavno gdje se pojavio isti problem s nozevima,kopacica radi ali nozevi se ne vrte pa bi htjeo probat popravit tu ako uspijem zato bi trebao neki savijet jer se ne razumije puno u te stvari.Hvala

 

Prilozi

  • kopacica.png
    kopacica.png
    120.8 KB · Pregleda: 13

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,648
Problem je očito negdje u prijenosu (vjerojatno pužno kolo)
Imaš li garanciju?
Ako imaš, vrati im ju i uzmi novce...
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,553
Samo probaš okretati osovinu sa noževima (kad je motor ugašen!). Osovina sa noževima se mora okretati lagano i bez ikakvih zapinjanja. Ustvari to možda i neće ići tako kako sam opisao. Tu se vjerojatno radi o pužnom pogonu sa jednom spiralom na pužnom zupčaniku i u toj varijanti postoji da ćeš teško okretati osovinu. Problem je od kvačila pa prema pužnom prijenosu.
Znači ako je radila svega 30 minute po dolasku iz Bau - bau, onda je najbolje potrošiti 30 minuta i odvest je tako od kud si je dovezao. Trošak od litre benzina.o_O:coffee:
 

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
978
Ne diraj nista. Vrati u ducan i dobit ces novu. Mozda da uzmes neku drugu marku s obzirom da imas losa iskustva sa istim problemom na 2 kom?
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,749
Pozdrav, gledam sliku na mobitelu, mislim da je prijenos puž i pužno kolo dolje za noževe, kuplung ne mogu dešifrirati.
Puž i pužno kolo ako su ispravni nije moguće okrenuti za noževe. Ako se noževe može okrenuti i za dio kruga onda "tu fale zubi" pužnog kola, znači za povrat u garanciji, odmah.
Najbolje ne dirati nego očistiti zemlju i vratiti.
Po opisu tu nešto blokira vrtnju motora, nešto ispod motora je zacvikalo. Vratiti u trgovinu, uzeti svoj novac i kupiti bolji model.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,553
Ili da ti daju drugu takvu, pa se možda potrefi (posreći) da će biti ispravna u upotrebljiva barem neko vrijeme. Lutrija.
 

KKE3

Novi član
Tu od
27 Ožu 2024
Poruka
3
Vratit cu je,isto tako sam primjetio da je jedna sajla malo hrdava,kako je to moguce ako je nova,vjerovatno je dugo na lageru ili nesto..Isto tako prije par mjeseci sam kupio drugu kopacicu jacu i bolju mislim da je bila oko 500eura ,slozio sam je upalia je i ugasila se i nije vise radila,vratio sam je cak su i oni probali upalit i nije radila,tako da nesto je cudno ili ja nemam srece pa dobijem pokvarenu svaki put.Mislio sam da ce ova biti dobra jer kao sto sam rekao imao sam istu samo stariji model zadnjih 15 godina i radila je do nedavno inace ne bi ni kupovao novu i zato cu novu vratiti a staru cu probat popravit pa zato pitam do cega bi to moglo biti.Tako da vjerovatno kad je vratim kupit cu stihacu i rucno rijesti vrt od cca 60kvadrata haha,jer mi ocito ne ide s kopacicama :D ali svakako hvala svima na informacijama i ako jos netko neto zna slobodno nek pise
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,553
A koja je ta koju si kupio i platio 500 eura a da nije htjela upaliti uopće?
 

KKE3

Novi član
Tu od
27 Ožu 2024
Poruka
3
A koja je ta koju si kupio i platio 500 eura a da nije htjela upaliti uopće?
U bauhausu imaju 2 ovakve identicne s 6 nozeva skoro pa iste ali nisu ne sjecam se tocno koji model od te 2 sam ja imao,al opet ne mora ovo nista znaci mozda sam ja samo naletio na takvu koja je imala problem...
 

Prilozi

  • kopacica nova.png
    kopacica nova.png
    123.9 KB · Pregleda: 10

Najnoviji postovi

Na vrh