• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

problem sa linijskom pumpom IMT 539

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ovako to izgleda iznutra.Ko se malo razumije moze poklopac regulatora skidati i kad je pumpa na traktoru.
dsc04036k.jpg

dsc04107o.jpg

40273133578333645626746.jpg

I

ivan:94

Guest
[EQUOTE=lisnik;899171]Ovako to izgleda iznutra.Ko se malo razumije moze poklopac regulatora skidati i kad je pumpa na traktoru.
dsc04036k.jpg

dsc04107o.jpg

40273133578333645626746.jpg
[/QUOTE]
Na mojoj pumpi regulator ima dosta lufta pA jel moze biti do toga da se zakrene u jednu stranu pa da zasteka

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Regulator hoda po ovoj osovini koja viri iz pumpe.Nebi trebao imati luft na osovini . ali smje ici napred nazad.Dok traktor radi to izjednacavanje gasa regulisu kugle koje sluze kao tegovi i odrzavaju gas na određenim obrtajima. Ja nisam bosh-majstor al solidno poznajem PVP.Tako da neznam kako sta stelati .Znam da iza tanjirastog dijela ima jedna cahura i pod njom podloske za stelanje.Ja taj regulator rastavljam samo ako neko nestrucnim radom polomi polugu za gasenje.Najcesce se to desi kad se traktor pola na pola a zaboravi skinuti rucica za gasenje.Za ostale probleme sa PVP imam svog bosh-majstora.
dsc06427d.jpg

dsc06424lu.jpg

dsc06436c.jpg

Posljednje uređivanje:
I

Guest
Regulator hoda po ovoj osovini koja viri iz pumpe.Nebi trebao imati luft na osovini . ali smje ici napred nazad.Dok traktor radi to izjednacavanje gasa regulisu kugle koje sluze kao tegovi i odrzavaju gas na određenim obrtajima. Ja nisam bosh-majstor al solidno poznajem PVP.Tako da neznam kako sta stelati .Znam da iza tanjirastog dijela ima jedna cahura i pod njom podloske za stelanje.Ja taj regulator rastavljam samo ako neko nestrucnim radom polomi polugu za gasenje.Najcesce se to desi kad se traktor pola na pola a zaboravi skinuti rucica za gasenje.Za ostale probleme sa PVP imam svog bosh-majstora.
dsc06427d.jpg

dsc06424lu.jpg

dsc06436c.jpg

kaže majstor da to nebi trebalo biti do bosch pumpe nego nešta drugo

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Skines plugu (stangicu) za gas sa pvp i probas direkt na pvp dodavati gas.Ako bude sam sebi dodavao gas do kraja onda je problem ona.Drugo nema stta biti.
Mada kako ja vidim taj majstor je negdje zajebo stvar.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Onda fino majstora u auto i kuci.Upalis traktor pa nek on vidi do cega je.Ako nezna rijesiti problem ima ona vracaj pare.
Moj bosh-majstor odradi pumpu ,napravi racun i da godinu garanciju.Jos nikad nisam imao problema s njim.
Na tvojoj pumpi je vjerovatno u pitanju neka od oprugica kod regulatora.

I

Guest
ma je*eš novce samo da ja to napravim kako treba...imam i drugih poslova a ***** se sa tim traktorom već mjesec dana

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
kad se natoči ulje u linijsku pumpu, kaj ono točno podmazuje? Samo te kugle ili dospijeva i do bregova na osovini tam dalje napred? Ova rupica prema komori u kojoj su opruge mi se čini visoko u odnosu na nivo ulja :icon_scratch:
Ima kakva niže?

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Dospjeva ono i do bregova i do lezaja napred kod semeringa.Iza ovog dijela gdje su smjestene kugle ima kuglicni lezaj kroz kojeg ulje ide u dio gdje su bregovi.

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Dospjeva ono i do bregova i do lezaja napred kod semeringa.Iza ovog dijela gdje su smjestene kugle ima kuglicni lezaj kroz kojeg ulje ide u dio gdje su bregovi.

Nutra bi onda stalo prek pol litre ili se varam? Koliko se točno treba sipati?

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Koliko znam ima vijak cini mi se 13 kljuc desno na pumpi kod gasa njego skines i kad na njega pocne curiti cisto ulje onda je dosta.

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Koliko znam ima vijak cini mi se 13 kljuc desno na pumpi kod gasa njego skines i kad na njega pocne curiti cisto ulje onda je dosta.

znam za vijak ali on je nisko, ne bi li nakon kaj počne izlaziti na vijak, istog trebalo dotegnuti i sipati još par deci?

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Meni u knjizici traktora jasno pise jkad na taj vijak krene cisto ulje da je dosta, prestane se sipati i vijak se zategne. a ja se drzim uputstva i nisam imao problema

I

Guest
doneo sam dns pumpu ponovo od majstora i on mi kaže da pumpa mora radit ko singerica da skoro nije imo taku pumpu da tak dobro radi....da nemože biti do pumpe da nabija gas sam...sad sam napravio i dizne pa ću vidit..možda je do dizni

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Ali si nosio opet pumpu kod istog majstora koji ju je radio? Pa on ti nece priznati ako je nesto lose napravio nikako zato i ako je nesto z.... on ce reci da je sve ok. To ce ti tek reci neki drugi majstor ili napravi kao ja s alnaserom, trebao si ju dati da ju odnese netko drugi umjesto tebe. Pa bi vidio sta kaze

I

Guest
Ali si nosio opet pumpu kod istog majstora koji ju je radio? Pa on ti nece priznati ako je nesto lose napravio nikako zato i ako je nesto z.... on ce reci da je sve ok. To ce ti tek reci neki drugi majstor ili napravi kao ja s alnaserom, trebao si ju dati da ju odnese netko drugi umjesto tebe. Pa bi vidio sta kaze

pa ovaj put je moj brat zvao i nosi ju je on..nije je reko da je radita pumpa

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,025
Ček malo. Ti si prvi put uređival pumpu, a dize ne?

Najnoviji postovi

Na vrh