Za prskanje presadnica sa modrom galicom ti ne znam šta reći,bude se sigurno javio Bobostar,ali....Predpostavljam da si morao napraviti bordošku juhu koja se radi od modre galice i gašenoga vapna.Sa time se mogu prskati sve biljke-rasad ne znam,jer nisam nikada to radila.Inače,ako ideš raditi bordošku-sada se može kupiti gotova pod raznim komercijalnim imenima-ali,ako je ideš raditi,otopinu galice i gašenoga vapna moraš ulijevati istovremeno u vodu.Druga kombinacija je ulijevati jedno u drugo,ali ja sada ne znam da li vapno u galicu ili galicu u vapno.Jedno od toga je pogrešno zbog reakcije koja se javlja ,ali neznam koje,i to sam zaboravila.
Ne mogu ti reći šta će se dogoditi sa flancima,ali odi ih brzo isperi čistom vodom koliko god se može da se bakar skine sa listova.Vjerujem da se opekotine koje su nastale neće oporaviti,a da li će stradati cijele biljke,ne znam.Zašto ne poslikaš i staviš slike da vidimo,možda će ti netko moći reći nešto pametnije.Kada si to poprskao,i šta se događa sa biljkama-pogoršava li se iz dana u dan ili oštećenje stagnira.