tako je samko samo 2000 europljana za projekat
nije li to ipak malo previše, ali na stranu to
do 80500 kn plaćamo samo 500-ak kn mirovinsko i zdravstveno
a sa ulaskom u PDV milom ili silom, isto je , plaćamo oko 2000kn davanja + knjige znači negdje oko 2500kn
2500*12mjeseci = 30000kn godišnje * 5 godina = 150000kn, što znači da to i nije baš tako super kako se čini, jer u mjeri za mlade dobijemo oko 350000kn nepovratno , od kojih pola vratimo kroz 5 god
daleko od tog da to nije dobro, ali vi morate godišnje zaraditi za 30000kn davanja
što je ako se neko bavi ratarstvom oko 10ak ili više ha godišnje samo za davanja
Svi znamo što je pdv, a tko neće u pdv rsunce mu ima drugi natječaj za male poljoprivrednike. Mislim ajmo ne mješat kruške i jabuke jer ako dobiš potporu od 50 tisuća eura nije baš da spadaš u grupu malih. Niti u kojem slučaju. Znam ja da se kod nas razmišlja megalomanski pa ispada da je ta proizvodnja koju pokreneš za te novce mala ali za mene nije tako.
Mislim niko nas ne sili.. Znam da ima nepravednosti milion ali tko nam kriv kad stalno biramo iste na vlast, normalno da nema promjena.
Projekt 2000 e , da ali iz onih 50 tisuća, znači ne košta te praktički ništa bar ja to tako shvaćam jer sam i onih 50 dobio. Tko neće nek mu pomogne savjetodavna i nek napravi sam. Ja bih bolje dobio 48tisuća i pustio da neko drugi tko zna kako i što napravi.