• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Program ruralnog razvoja - 2017 do danas

Raptor

Aktivni član
Tu od
13 Svi 2018
Poruka
232
Planiram.se prijaviti na 6.3., al me zanima di kupujete prikljucke (npr balirka, malcer itdd)... Neki link za HRV, SLO ne nalazim.nis pametno za novo kupit

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Za 6.3 netreba biti novi stroj, jedino za novi dobiš par bodova više. U HR imaš nove malčere u auto horvat Karlovac, a balirke nove samo rolo.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Dobio sam info iz savjetodavne da nije presudno ostvarivati poticaj da bi se neka proizvodnja mogla vrednovati za ekonomsku veličinu opg. Npr, razmisljam o drzanju kokosi i prodaji jaja da bi si povecao ekonomsku veličinu opg, ali ih ne bi drzao po uvjetima za ostvarivanje poticaja. Bitno je da su kokosi upisane u jrdž, kaze savjetodavna...

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Za 6.3 netreba biti novi stroj, jedino za novi dobiš par bodova više. U HR imaš nove malčere u auto horvat Karlovac, a balirke nove samo rolo.

E ima kocka nova u mesisu ali kosta 100 tinjak tisuća

Inter

Član
Tu od
7 Stu 2018
Poruka
80
Kad se prinos ljesnjaka usporedi sa vrijednošću prinosa kukuruza, razlika je barem duplo veća zarada

Ne bih se složio. Primjer: posadiš lješnjak u 2018., koliki ti je prinos u godinama 2019-2022?
A ako isto napraviš sa kukuruzom?

Ekonomska veličina ti je statistički prosječni očekivani prihod neke kulture koju prodaš na kućnom pragu.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Aj ne lupetaj bezveze, de pogledaj malo širu sliku.
Samo vadiš iz konteksta ono što ti paše... :icon_pai:

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Hvala na lijepim zeljama. Za ovu godinu sam zakasnio, ali za nagodinu cu valjda pripremiti sve sto treba. Cekam kisu da idem saditi lijesku, a kise nema vec vise od 2 mjeseca.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Pripremi sve,poslovni plan i sve što treba u čim objave natječaj šalji..bit ćeš među prvima i to ti možda bude odlučujuće(ako si ekološki onda još bolje)

cyprus

Novi član
Tu od
29 Lip 2018
Poruka
7
Pozdrav, imam pitanje o vezi mjere 6.2.1.
Jučer sam dobio pozitivnu odluku o admin. kontroli za istu.
Moje pitanje je jeli u agronet sustavu trebam pritisnuti "Odričem se prava na prigovor" ili ne trebam ništa?
Hvala
PS imam 63 boda, što mislite ima li šanse za prolazak?

CabXXm

Član
Tu od
24 Lip 2015
Poruka
130
Ako si zadovoljan bodovima onda se odrekni prava na prigovor jer se nemaš na šta žalit :)

Ako su ti dali manje bodova od onoga šta si prijavija onda imaš dvi opcije:

1. prihvatit i nadat se da ćeš s tim bodovima koje su ti dodijelili proć prag
2. žalit se i tražit da ti daju bodove koje su ti odbili iz nekog razloga

To ti napominjem jer imam poznanika koji je prihvatija odluku...bija iznad crte...drugi su se žalili i kad su tim drugima dali bodove oni su skočili iznad njega i izbacili ga s liste..

Raptor

Aktivni član
Tu od
13 Svi 2018
Poruka
232
Ma prolazis sigurno... Povecali su ukupni iznos, i koliko sam cuo ima novaca za sve projekte koji zadovolje...

Nego zanima.me kako to tako sporo idu odluke o adm kontroli, kod mene jos nista a neki su vec odavno dobili...
Ne kuzim zasto ne objave sve odjednom i gotovo

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Meni već 6 mjeseci u kontroli..i jučer tražili nadopunu/obrazloženje.kao imam rok 5 hebenih dana..već je riješeno ali ako faking 20 stranica poslovnog plana treba kontrolirat 6 hebenih mjeseci onda u 3pm i mi i takav posao i orgabizacija posla i sve ostalo..

Raptor

Aktivni član
Tu od
13 Svi 2018
Poruka
232
Pa zato se i cudimo zasto je npr. jedna poljska iskoristila XX posto vise novca iz fondova, a mi medju slabijima.

Meni isto danas malo nakon zadnjeg posta dosao poziv za nadopunu dokumentacije...

@Korner, sto su te trazili? Ja zaboravio potpisat ekonomsku velicinu

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Potpis ekonomske veličine od strane LAG administratora i upisali su mi stočarsku proizvodnju od 2017. god umjesto 2018.

Raptor

Aktivni član
Tu od
13 Svi 2018
Poruka
232
Bok trebam jedno objasnjenje vezano uz mjeru 6.3.
U poslovnom planu stoji da je druga isplata moguca nakon provedenih aktivnosti, i dokaza o povecanju proizvodnje.

Sto to tocno znaci?
Ako ja kupim traktor po toj mjeri u 01.2019., isplatu druge rate mogu dobiti tek u 2020. kada prijavim povrsine gdje se vidi da je doslo do povecanja obradive povrsine/kapaciteta?
Da li dobro gledam?

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ovisi što si naveo u poslovnom planu.
Isplata druge rate ide nakon provedenih aktivnosti iz poslovnog plana(kontrola napravi svoje na terenu,dobiješ zeleno svijetlo i to je to).
Ako si naveo kupnju zemljišta onda kupnjom zemlje povećavaš površinu/kapacitet..

Raptor

Aktivni član
Tu od
13 Svi 2018
Poruka
232
Ne... Kupujem traktorske prikljucke... Kada onda mogu zatrazit drugu isplatu?
Aktivnosti cu provest odmah jer kupujem cim potpisem ugovor o financiranju (naravno ako prodjem)..al kako se mjeri ispunjavanje cilja?

Najnoviji postovi

Na vrh