• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Program ruralnog razvoja - 2017 do danas

Inter

Član
Tu od
7 Stu 2018
Poruka
83
Krenule su isplate, tako da brzo, cca 3 tjedna od podnošenja zahtjeva. Nejde ti automatizmom, napisao si da si potpisao ugovor. A jesi uopće podnio zahtjev za isplatom? Jesi kupio zemlju, stoku ili sadnice?

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,632
Evo moje polovične iskustvo s fondovima ruralnog razvoja.
U procesu sam izrade projekta za prijavu na natječaj za razvoj malih opg-ova.
Vrijednost mog projekta je oko 22 000e
Od toga:
30% moram utrošiti u obnovljive izvore energije za koje nemam stvarno nikakve ozbiljne potrebe ( 20% glavni uređaj i 10% dodatni uređaji)
30% moram utrošiti na inovaciju koja mi isto realno ne treba (25% trošak stroja i 5% trošak izrade)
15% novaca moram ja osigurati
2% moram platiti proviziju za projekt plus trošak izrade projekta

I još, moram preći u eko da bi dobio odobrenje projekta i sredstva, i moram poveći veličinu opg za 10% vrijednosti projekta, znači povećati za 2000e, morao bih posaditi još 2 ha zemljišta koje nemam i kupiti 1000 sadnica lijeske... I 5 godina biti u obvezi svakom kome se sprdne doći me kontrolirati...

Katastrofa.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,526
Daj malo bolje objasni nama koji to ne kužimo.
Kak je sad? Kaj te niko niš ne kontrolira ak su ti dali novce kakve.? Nije da moraš nekaj proizvest za te novce? Nema kontrole nikakve?

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,632
Što ne kužiš? Dobiješ određeno iznos sredstava, ali 80% tih sredstava moraš potrošiti kako oni hoće i traže, i onda se od tebe očekuje da ti proizvodiš nešto za svih 100% sredstava, i budeš u obvezi to nešto proizvoditi idućih 5 godina i još tu proizvodnju proširiti za skoro 50%. I još na kraju te dođu kontrolirati svako malo da vide jel proizvodiš to nešto ili si u međuvremenu propao... Malo da ti stave soli na ranu.

Najnoviji postovi

Na vrh