• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Program ruralnog razvoja - 2017 do danas

Inter

Član
Tu od
7 Stu 2018
Poruka
83
Krenule su isplate, tako da brzo, cca 3 tjedna od podnošenja zahtjeva. Nejde ti automatizmom, napisao si da si potpisao ugovor. A jesi uopće podnio zahtjev za isplatom? Jesi kupio zemlju, stoku ili sadnice?

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,633
Evo moje polovične iskustvo s fondovima ruralnog razvoja.
U procesu sam izrade projekta za prijavu na natječaj za razvoj malih opg-ova.
Vrijednost mog projekta je oko 22 000e
Od toga:
30% moram utrošiti u obnovljive izvore energije za koje nemam stvarno nikakve ozbiljne potrebe ( 20% glavni uređaj i 10% dodatni uređaji)
30% moram utrošiti na inovaciju koja mi isto realno ne treba (25% trošak stroja i 5% trošak izrade)
15% novaca moram ja osigurati
2% moram platiti proviziju za projekt plus trošak izrade projekta

I još, moram preći u eko da bi dobio odobrenje projekta i sredstva, i moram poveći veličinu opg za 10% vrijednosti projekta, znači povećati za 2000e, morao bih posaditi još 2 ha zemljišta koje nemam i kupiti 1000 sadnica lijeske... I 5 godina biti u obvezi svakom kome se sprdne doći me kontrolirati...

Katastrofa.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,633
Što ne kužiš? Dobiješ određeno iznos sredstava, ali 80% tih sredstava moraš potrošiti kako oni hoće i traže, i onda se od tebe očekuje da ti proizvodiš nešto za svih 100% sredstava, i budeš u obvezi to nešto proizvoditi idućih 5 godina i još tu proizvodnju proširiti za skoro 50%. I još na kraju te dođu kontrolirati svako malo da vide jel proizvodiš to nešto ili si u međuvremenu propao... Malo da ti stave soli na ranu.

blackout

Aktivni član
Tu od
1 Ruj 2017
Poruka
467
Realano ne moraš ti ništa od onoga gore napisanoga ali ti želiš dodatne bodove i siguran prolazak na natječaju! :D

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,140
Pogotovo nema šanse ili su jako male ako je OPG u tzv. razvijenoj općini poput moje Koprivnice. Tu dobiješ jedan bod, a selo do KC je kao u nerazvijenoj općini i tamo dobiješ 5 bodova. Zabadav pisati program, samo uzaludno bacanje novaca.

Najnoviji postovi

Na vrh