Pozdrav Caman...
To je odličan krastavac,možda čak bolji od Adriana...
ja sam dobio Chartu,barem se nadam,to je pisalo na etiketi ispod koje je bila deklaracija na kojoj je pisalo Adrian,a Romac kaže da je to zato jer nije još na sortnoj listi i neka nebrinem. šta ti kažeš Petulla?
Vjerujem Željku jer pored što surađujemo i prijatelji smo, dugo se znamo i kada god dođe u Istru svrati do mene na, kako kaže ,odmor tijela i duše.
Šta ti je to kornišon ili salatni? Ne vidi se veličina najbolje, ako je salatni koja je sorta da je plod tako svijetao i kratak.
Ja tek sadio svoj EkronEZ i ChartaRZ u plastenik prije tjedan dana.
Uploaded with ImageShack.us
Petulla zašto su ti presadnice tako izdužene,i veliki razmak od kolitedona do prvih listova,kod mene to nije tako,u čemu je kvaka? ili je tako ispalo na slici?
Izdužile su mi se i to nije dobro, a razlog tome je što sam ih 10-ak dana kasnije sadio,a upeklo sunce, svakodnevno poljevanje,rasle ko iz vode. Kasnio sam sa sadnjom jer sam unio u tlo Thiofer(protiv nematoda) i nisam smio saditi 10-15 dana nakon unošenja. Problem je što vrućina i sunce vrlo lako može spaliti izduljenu stabljiku koja legne na foliju. Kritično je desetak dana dok se ne ukorijeni, a baš je upeklo.
Zanima me s čim to brtviš po dužini plastenika dali su brtve plastične ili metalne jer sam ja ima s takvim načinom brtvljenja s plastičnim lajsnama ali nako nekog vrimena lajsne popuštu pa sam dva put osta bez najlona na plasteniku i to ne po buri nego po jugu, a oba plastenika su zaštićena od direktnog juga. Zadnje kad sam osta bez najlona je nedavno i to mi je skinulo jugo.
Što si tu ti sve kemijao. Svaka čast, ajd nek se što prije oplati. Koliko je to m2 i koliko košta to? Visina? Poz
Mislija san na sliku drugu po redu tj učvršćenje krova plastenika.neznam jel sam te razumio,ali evo ovako. dakle,po dužini nemam brtvljenja jer imam bočne otvore,po širini na svakom prvom i zadnjem luku po cijeloj dužini luka sam pošararafao metalne lajsne u koje sam stavio ženski dio ili utore i onda čelnu foliju pa netegnuo krovnu i stisnuo sa muškim djelom lajsne koja je plastična i ima zubce koji bi trebali to sve držati na okupu.
Mislija san na sliku drugu po redu tj učvršćenje krova plastenika.
pa dužnu stranu krovne folije na svakih 40cm kvačim sa metalnim kopčama na tu cijev što vidiš na toj slici,a na krajevima sa lajsnama.