• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prosvjed

B

bok123

Guest
A jeste li vidjeli mljekare. Idu na Zagreb.Samo krivo vrijeme. Svi misle samo na more i na godišnji. U jesen dečki.
Bobo, a kako ćeš sada izračunati cijenu litre mlijeka ako je 250 gr.maslaca 14,50kn? :scratch
 
B

Bobo

Guest
zar ima potrebe otvarati jos jednu temu na temu "prosvjed" ?

mislim da nema...

Cijena litre mlijeka me UOPCE niti najmanje ne zanima. Ja dam 5kn za litru i meni je to OK, koliko kosta proizvodnja litre mlijeka u to necu ulaziti jer blage veze nemam oko krava i mlijeka.
 
J

jokapz

Guest
Bobo kako je to ponašanje???
ak tebe nezanima možda nekog zanima i baš zato što neznaš šta je stočarstvo nemaš se pravo bunit.
 
B

Bobo

Guest
samo ti odgovaram na pitanje... Ne znam izracunati koliko kosta proizvodnja litre mlijeka, nit me zanima. ja ga kupujem u trgovini, jer o kravama i proizvodnji mlijeka nemam blage veze. Znam da krave hranis travom, silazom i da im dajes vode i da ih muzes dva puta na dan i tu moje znanje o stocarstvu staje...

Naravno da ljude zanima, a i mene, samo kazem da meni taj podatak nije od neke presudne vaznosti, a gornji komentar je napisan "onako" bez nekog prevelikog razmisljanja...
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
marko hurlimann xa86 kaže:
moj tata je isto bi na prosvjedu u zagrebu...

S kojim traktorom?
 
B

bok123

Guest
Ako ste čitali Večernjak od danas,prosječna plaćena litra mlijeka je 2,7okn. plus neki dodaci. To je možda na područjima od posebne državne skrbi jer kod nas najbolje plaćeno mlijeko je 2,4o i to ekstraklasa + poticaj+tvornička.
a proječna cijena po mojoj procjeni je ispod 2 kn, a i plusevi onda otpadaju.

Lažu, lažu, trebaju za vikendice i jahte. :evil:
 
B

branimir

Guest
Mljekari kao revolucionari

Već duže vremena građane Zagreb nije uplašio neki protest kao što je to bio slučaj krajem prošlog tjedna kada su stotine traktora blokirale metropolu u "mljekarskom buntu".


Obrisan neispravan link.
 

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Autor teksta (ili urednik koji je izvukao, kao obicno, najnebitniju recenicu iz teksta u naslov ) je malo previse nacifrao. Kazem to zato jer sam osobno, bez problema prosao autom, u to vrijeme, Vukovarskom. Ne doduse, bas ispred Ministarstva, ali svatko tko iole poznaje pomet u Zagrebu ce znati da i najmanji cep na jednom dijelu grada, u to vrijeme, se istovremeno osjeti kao zagusenje u cijelom gradu. Toga ovaj put nije bilo jer su u koloni bili vecinom traktori koji idu (i isli su), barem, 40km/h. A svi znamo kakvi su to traktori.

Taj prosvjed nece ni po cemu ostati upamcen, osim sto ce mozda koje dijete koje je vidjelo svojim ocima po prvi put veeeelikiii traktor , to zapamtiti kao dogadjaj.
 

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,431
to smeće novinarsko se sprda s tuđom mukom .Dao mu bog da završi na birou za nezaposlene i da se zaposli na farmi muznih krava.
 

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Bez namjere da branim novinara (a nemam bas visoko misljnje o toj struci, nzalost) ali ajde molim te reci mi koliko je realan zahtjev o cijeni plavog dizela od 3.5 kn? Realniji je zahtjev za cijenom psenice od 3 kn nego taj.
Najbolji je bio vodja prosvjeda kad je objasnio zasto je napustio sastanak sa drzavnim tajnikom za vrijeme prosvjeda: "On je (tajnik) samo o brojkama htio govoriti". Super, sto su prosvjednici ocekivali da ce pricati o lijepom vremenu?
 

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,431
od svih zahtjeva taj za plavi dizel je ispao smiješan a već je uvedena subvencija preko 5kn/l.Zasmetalo me što je novinar na kraju napisao takoreći da su seljaci teret poreznim obveznicima.To me je žacnulo u srce.Ako itko u ovoj državi "puši" onda su to seljaci i to oduvijek.Nikad nećemo doći do toga da seljak bude poštovan recimo kao u Njemačkoj.
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Zašto bi putem subvencija morao službenik, trgovac ili krojač na minimalcu financirati poljoprivredu i farmere s traktorima u vrijednosti u desecima i imovinom u stotinama tisuća eura, mnogima nije jasno - pa ni Vladi.

A ovo govori da bi trebali orati konjima i kravama, da nebi morali imati skupe traktore.
 

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Novinar, slazem se, pojma nema i naravno da neznanje nikoga ne opravdava od gluposti. Ali ja bih okrenuo pilu naopako i postavio pitanje zasto novinar ne zna? Zato jer informacije iz seljackih udruga i od samih seljaka su vrlo konfuzne i nekonkretne. Sve je bilo u stilu "Larmajmo oko jedne nevazne teme, mozda uspijemo ispod zita provuci neke druge stvari". I ovaj napis je, nazalost, logicna posljedica tako postavljenih stvari .... Jos jedanput ponavljam da ne sititim "novinara", ali problema i nerjesenih stvari ima i na seljackoj strani. Ne moze se stalno funkcionirati sistemom "Netko me potkrada i ja sam zato jadan" i zato ce se pisu ovakve stvari o skupim traktorima i zato seljak nije postovan kao u Njemackoj.
 
B

bok123

Guest
Treba staviti sve na papir. Matematika je zanimljiva. Ali to ne znači da treba lagati. Biti veliki farmer znači osim rada od jutra do sutra, da treba i dobro računati. Ulazni troškovi su se naglo promijenili. Elektroprivreda je odmah dobila odobrenje za poskupljenje, INA isto, ma više i ne pita. Onaj tko je u kreditima, a rate dolaze, počinje se gadno brinuti.
S te strane je prosvjed u redu. Ni adresa kome su se javili nije kriva. ---PA VIDIMO SVI ŠTO SU NAPRAVILI SA SVINJOGOJSTVOM --- Ali dečkima zamjeram što su u javnost izašli sa argumentima koji se lako pobijaju, a onaj koji nema pojma i pamet kupi iz Večernjaka sigurno ne bude za prosvjednike. Treba učiti od Kuterovca - govoriš samo o onome u čemu si jak, teme se skreću uvijek u tom pravcu, hladno i bez paljenja, pogotovo na televiziji. :blackeye :blackeye :blackeye
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Ali dečkima zamjeram što su u javnost izašli sa argumentima koji se lako pobijaju
Tako je.

Spomenuli su gorivo i gnojivo, a nitko nije spomenul stočnu hranu kojoj se cijena povečala nekoliko puta.
 

Najnoviji postovi

Na vrh