• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prosvjedi

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
E Joža to ti je PRAVI hrvatski poslovnjak,moj stari je radio za jednog takvog.....
Frajer je imao 4 razreda i knjige od petog,moj stari mu pomagao oko skole da uopće završi,lik "zaradio" prvi 100000kn na pljački poslije Oluje i naravno kupio obrtnicu i imao firmu..............
Ostalo je jasno,nema postenja,obraza, šljam

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Sad sam dobio informaciju da je zatvorena cesta u Velikom Grđevcu,Grubišnom Polju i negdje u Virovitici ali neznam točno koja.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
e baš ti i takvi slični poslovnjaci su nabili ove 42 milijarde kuna poreznog duga,netko od vas nek ne plati porez velikom brzinom mu bude fina na računu a koliko samo šparni luka ušičario na neplačanju poreza,a što se tiće bjesnih auta ima njih i drugdje van Zagreba,u BJ ima toliko terenaca kao da su svi lovci i ljubitelji prirode ali samo smetaju oni koje voze pojedini seljaci a oni koji su opkrali tvornicu i radnicima nisu platili doprinos onima se još nalazi slobodno mjesto za parkiranje i pozdravlja ih se kao bogove,baš pokušavam kada sam u BJ pripaziti jednog sa 055 brojem da mu povučem laganu crtu povrh vrata:finga::finga:

Z

zemlja

Guest
je,a kada im se badave dijeli onda je super,koji su to šupci,a pola njih žive na rate....:scratch
jebote,ali neće komentirati kakvi se auti voze po zagrebu,od kuda njima novci za one bijesne pile kaj voze...lako s tuđim k,,cem po plotu mlatarat...:mad:

Ne mislimo svi u Zagrebu isto!!
Upravo ozbiljno razmišljam o tome da odem sada do blokade na Slavonskoj Aveniji

Nemam nikakve veze sa mlijekom, čak ga ne trošim ni u jednom obliku
Ali svejedno ne mogu gledati što vam (nam) rade!

Z

zemlja

Guest
Tu sam otvorio novu temu sa prijedlogom: www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=24112

I još nešto, zaboravite poticaje svih vrsta, to je NJIHOV način za držanje vaših (naših) jaja u šaci
Vama ne trebaju poticaji nego poštena cijena za mlijeko i sve ostalo

Svako bi prije dao 10-20kn za litru pravog prirodnog mlijeka umjesto 5kn za bučkuriš iz trgovine
Krenite od sebe!!

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
U pravu si,sad nek ovo izdrži,ali bez retrukturiranja nema napred.Trebaju se udružiti i prodavati mlijeko kao izvorni proizvod,ne ona sranja obrana,pa dijetetna pa ovakva onakva za lepšu liniju boljih polovica.Znam otići na plac tu i tam,najde se sir,vrhnje sve rjeđe,ali mlijeka nema.Da ga seljaci prodaju i po 5 kn ko prerađivači bučkuriš puno bolje bi prošli.Naši seljaci znaju delati,i znaju proizvesti sirovinu,ali nažalost tu sve staje.Vrhnje beru malo jači igrači,zato se treba organizirati po svakoj županiji ili po svake dve,napraviti zadružne mljekare i dati mlijeko na tržište.Tu bi se našlo sireva,vrhnja,a mislim da bi i cijenom mogli konkurirati većim lobijima.Samo se neko treba nači,iskopati neku vezu u medijima,napraviti reklamu.Ako litra bučkuriša stoji 5,5 kn u dućanima,seljaci traže upola manje za kvalitetnu sirovinu,pa ko onda bere ostalo.Vjerovanja sam da bez problema iz litre mlijeka kojeg daju seljaci tvornice mogu napraviti barem litru bučkuriša i jedan jogurt.To je najmanje,a sigurno se ide i na još kojekakva kemijanja.Pa vraćanje mlijeka po par puta u dućane?Hajde,molim vas.Al to je kapitalizam,želja za zaradom.
Kaj se tiće prevarantskih d.o.o. i obrta.Lesar je u nekoliko navrata prozival kompletnu državu zakaj privatna osoba ne odgovara za kriminal u javnoj osobi.Znači,ti držiš firmu godinu ili dve,ne plaćaš porez,ljudima plaću i ohoho nagomilaš duga,zatvoriš je i otvoriš drugu.Jednostavno.U mojoj bližoj okolici znam za par takvih slučajeva,jedan je bil i moj poslodavac,nažalost.Nema tu reda,ni pravde,divlji zapad je bil civilizacija prema ovome.Ovo je sad prosvjed seljaka,zamislite da 330000 nezaposlenih ustane i nahrupi s prosvjedima u glavni grad?Pa se k tome pridruže i svi ostali koji bojkotiraju zbog goriva,dam se okladiti da bi uz malo sloge i prave vođe i organizaciju pola milijuna ljudi blokiralo ama baš sve u Zagrebu,a i okolici,samo da šeću ulicama,ništa drugo.Pa bi se malo zapitali kak i na koji način gospodariti državom.Samo da je sloge,ništa drugo.Dečki držite se i ne popuštajte!

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
661
a dobro to s obrtima i poduzećima je oslo u zastaru al netrebamo se praviti fini nema ovdje nitko na forumu da bar jednom nije zajeba drzavu NEMA GA :finga:

joža

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
247
a dobro to s obrtima i poduzećima je oslo u zastaru al netrebamo se praviti fini nema ovdje nitko na forumu da bar jednom nije zajeba drzavu NEMA GA :finga:

E pijatelju ima i takvih! Samo mi je sad jako krivo! Osatao sam bez puno toga ali nikome nisam osta duzan ni lipe čak ni državi! :evil:

Z

zemlja

Guest
Jedno je sigurno, neće nam pomoći ONI koju su nas doveli u ovo stanje sa istim alatima zbog kojih smo sada u teškoj banani

Siguran sam da bi svi zajedno mogli stvoriti vlastitu fer distribuciju!

Evo odlične prilike da se ujedinimo i zajedničkim snagama stvorimo nešto dobro za sve nas!

Reklama nije problem, pa o tome bi mjesecima brujali svi mediji
Danas postoji internet!!

I nemojte misliti da ljudi nemaju para ili da ne bi dali toliki novac za pravo mlijeko

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Pa nema ga,ali to su astronomske cifre koje su krali prije nego je došlo do toga.Zato je sad i situacija kakva je.Drago mi je da je nakon dugo vremena došla na vidjelo seljačka sloga.Čitam po portalima kaj pišu idioti kojekakvi,tak da mi dojde volja da napravim neki nepromišljeni čin,eto,da se lepše izrazim.Takvi kaj nikada krave nisu vidli i misle da se mleko rađa na pultovima v dućanima su se našli komentirat,a garantiram da nije popil čašu pravog mleka od čega ti "brkovi" ostanu,a ne "delance" neke.

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
661
E pijatelju ima i takvih! Samo mi je sad jako krivo! Osatao sam bez puno toga ali nikome nisam osta duzan ni lipe čak ni državi! :evil:
nisam ni ja duzan al sam svejedno ozulja drzavu nemoraju to biti milioni al malo al jesmo svi :drinkers: ipak smo mi JUGOVIĆI

Z

zemlja

Guest
Samo mi je sad jako krivo! Osatao sam bez puno toga ali nikome nisam osta duzan ni lipe čak ni državi! :evil:

Ne treba ti biti žao! Ostao si pošten čovjek što vrijedi više od svega!

Z

zemlja

Guest
Došao sa Čakovca,tamo i dalje zatvorena južna zaobilaznica i nema odustajanja..

Svaka im čast!

Ali da, na cesti neće ništa bitno postići, tu složnost i energiju treba usmjeriti na organizaciju vlastite distribucije

Odjeb Dukatu i ostalima, neka uvoze tz. mlijeko, nitko neće nositi doma te delance da su i besplatni

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Zašto se ne traži isplata poticaja i za ratarske kulture kada već ima i brdo ratara po prosvjedima?

Također zašto ne traže i smanjenje PDV-a za sav repromaterijal koji se koristi u poljoprivredi a ne samo citiram: '' smanjivanje PDV-a na 8,5 posto na sav repromaterijal potreban za proizvodnju sirovog mlijeka '' ?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Rečeno na radiju da su neke ljude uhapsili. Zna li tko više detalja? Hoćemo li skupiti pomoć da se tim ljudima pomognu platiti kazne, kojih će, nesumnjivo, biti?

Ljudi, nemojte da i ovi protesti ostanu u sjećanju kao jedni od sezonskih, već da budu jedan od primjera svima (i studentima i radnicima) kak treba stvari organizirati.

Palac gore za sve prosvjednike protiv pljačke koju (svi) doživljavamo.

Na vrh