• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prosvjedi

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Kojhi ti je vrag da čitaš to smeće od portala. Pa 24 sata su najskuplji šekret papir. Same cice i guzice i reklame. Ali raja to vidim masovno kupuje:toimonster:
Kruha i igara!!!:prayer:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
uhvatili su se tog poticaja koji je spomenut u otvorenom sinoc a ne razmisljaju da tih 150muznih krava tj 300 komada stoke koliko je naveo pojede i taj poticaj i puno puno vise u godini dana.
lijepo to zvuci ovima koji ne zele pokusati razumjeti mljekare.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Ali nitko ne gleda širi plan našeg društva.
Evo mog primjera.Ja i moj brat,on ima 23 god,ja 24 jedini smo tog godišta u selu(900 stanovnika) koje zanima poljoprivreda i koji to zaista volimo raditi.Imamo jednog prijatelja,iz siromašne obitelji,bez oca,opća sirotinja.Pokušam ga motivirat,davali smo mu dnevnicu,od 100-200 kuna,ovisno o poslu,da s nama kupi bale.2 dana i već je počeo izmišljat.Reko ne moraš.Za par dana je došao posudit 50 kn,pa opet 20 za cigare. I onda takvi se usude komentirat da koliko ja dobijem poticaja?? Također,sramotno je kod nas u selu da te netko vidi na traktoru,a nije sramotno kad dođu na benzinsku pa natoče u svoje drljave aute za 30 kn benzina?
I onda kad nitko neće da radi,a ja i brat kupujemo strojeve i novi auto,smo kulaci.Jer dobivamo ovoliko poticaja,pa beremo kuruze pa za zimu imamo pun džep keša.Pa prodamo sijena i djeteline,onda smo bezobrazno skupi. A ja njih pitam,pa di ste bili cijelo ljeto?Na igralištu ganjali loptu i razbijali flaše u parku? Njive su zarasle,ljudi daju zakup džabe,pa zašto ne bi uzeo?
Da se razumijemo,bilo bi mi neopisivo drago da netko od tih baraba sjedne na traktor,a svaki ga ima,jer su im didovi živili od poljoprivrede.Pa da možemo svi skupa surađivat i radit,bili bi motor razvoja našeg kraja.
Tako i ovi u gradu.Otišli su u stanove,odrade svoju smjenu,za crkavicu,bez brige i pameti i onda se nađu pametovat koliko mi dobijemo poticaja.Pa upravo oni su pobjegli sa sela,jer nema kruha tamo,nema budućnosti.To su kukavice.Da,sad kad je val nezaposlenosti,oni ostaju na suhom,jer šta će u betonu?Nema izbora,nego radit za onoliko koliko mu daju,čisto robovanje.
Tu je prednost nas seljaka,svoji smo gazde,i ima nas jako puno.Također vezani smo za naše njive,to su naši pradjedovi radili.Građani jedva čekaju da odu u mirovine.Na selu se radi dok ne zalegneš.I u mirovini se radi,to je srce,to je ljubav prema svome poslu.I sad dođu neki menadžeri i bankari da nam određuju cijene našeg rada.Oni mogu samo po nosu dobit,kao što se vidi iz prosvjeda.

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
Ali da, na cesti neće ništa bitno postići, tu složnost i energiju treba usmjeriti na organizaciju vlastite distribucije
Teško. Da se to i ostvari (mislim na udružena prodaja mliječnih proizvoda) čim bi se počela vrtiti neka velika lova opet bi se pojavila manipulacija, krađa, mito i korupcija među njima. To je nama kao narodu u krvi ;)
Zašto se ne traži isplata poticaja i za ratarske kulture kada već ima i brdo ratara po prosvjedima?
Također zašto ne traže i smanjenje PDV-a za sav repromaterijal koji se koristi u poljoprivredi a ne samo citiram: '' smanjivanje PDV-a na 8,5 posto na sav repromaterijal potreban za proizvodnju sirovog mlijeka '' ?
Tako bi otvorili Pandorinu kutiju. I onda će drugi proizvođaći, obrtnici ili poduzetnici reći: I mi smo u teškom položaju, želimo manji PDV i ostala davanja kao poljoprivrednici.
Kada je društvo zavidno i ljubomorno na ljude oko sebe, nešto tipa: Ako ja ne mogu uspjeti, neće nitko drugi oko mene. Naš mentalitet :madmana:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
trebalo bi napravit akciju "Magla",
zafurit traktor ne Markov trg, zaokružit i nedat im nikud!

kebir

Član
Tu od
24 Kol 2011
Poruka
339
Ostojič je upravo izjavio da su uklonili traktore i priveli prosvjednike samo da normaliziraju život građana.Ranko!i građani žele da prestanete uništavati građane i ovu državu.Ništa se nije promjenilo nego je sve isto ko i prije.

trebalo bi napravit akciju "Magla",
zafurit traktor ne Markov trg, zaokružit i nedat im nikud!

Bagerima bi trebalo pa početi malo peglati.

Posljednje uređivanje od moderatora:

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
U Krapinsko Zagorskoj županiji
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=KDXS5IiWFbY&feature=channel[/YT]

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Bagerima bi trebalo pa početi malo peglati.

Lijepa ideja.Lako je davati ideje.Na punktovima se samo čeka da netko pukne,pa da napravi glupost.Novinari su ko strvinari.I tad bi ispali tek najveći divljaci koji samo žele državni proračun.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
sad sam dolazio iz BJ, u Severinu na sajmištu se skupio isto jedan broj poljoprivrednika ali ne smetaju jer su izvan ceste i nema drotara nigdje u blizini

kebir

Član
Tu od
24 Kol 2011
Poruka
339
Lijepa ideja.Lako je davati ideje.Na punktovima se samo čeka da netko pukne,pa da napravi glupost.Novinari su ko strvinari.I tad bi ispali tek najveći divljaci koji samo žele državni proračun.

Pitanje je :ko je tu veči divljak?jel mi koji smo u štalama i na polju ili oni koji su u toplim uredima i za kalkulatorima?Koji samo računaju di kaj budu ušičarili i "zakonski"smotali.

Evo: Neispravan link obrisan! [tt_news]=154220&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=e0479e6e5c

Posljednje uređivanje:

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Evo mog primjera.Ja i moj brat,on ima 23 god,ja 24 jedini smo tog godišta u selu(900 stanovnika) koje zanima poljoprivreda i koji to zaista volimo raditi.Imamo jednog prijatelja,iz siromašne obitelji,bez oca,opća sirotinja.Pokušam ga motivirat,davali smo mu dnevnicu,od 100-200 kuna,ovisno o poslu,da s nama kupi bale.2 dana i već je počeo izmišljat.Reko ne moraš.Za par dana je došao posudit 50 kn,pa opet 20 za cigare. I onda takvi se usude komentirat da koliko ja dobijem poticaja?? Također,sramotno je kod nas u selu da te netko vidi na traktoru,a nije sramotno kad dođu na benzinsku pa natoče u svoje drljave aute za 30 kn benzina?
I onda kad nitko neće da radi,a ja i brat kupujemo strojeve i novi auto,smo kulaci.Jer dobivamo ovoliko poticaja,pa beremo kuruze pa za zimu imamo pun džep keša.Pa prodamo sijena i djeteline,onda smo bezobrazno skupi. A ja njih pitam,pa di ste bili cijelo ljeto?Na igralištu ganjali loptu i razbijali flaše u parku? Njive su zarasle,ljudi daju zakup džabe,pa zašto ne bi uzeo?
Da se razumijemo,bilo bi mi neopisivo drago da netko od tih baraba sjedne na traktor,a svaki ga ima,jer su im didovi živili od poljoprivrede.Pa da možemo svi skupa surađivat i radit,bili bi motor razvoja našeg kraja.
Tako i ovi u gradu.Otišli su u stanove,odrade svoju smjenu,za crkavicu,bez brige i pameti i onda se nađu pametovat koliko mi dobijemo poticaja.Pa upravo oni su pobjegli sa sela,jer nema kruha tamo,nema budućnosti.To su kukavice.Da,sad kad je val nezaposlenosti,oni ostaju na suhom,jer šta će u betonu?Nema izbora,nego radit za onoliko koliko mu daju,čisto robovanje.
Tu je prednost nas seljaka,svoji smo gazde,i ima nas jako puno.Također vezani smo za naše njive,to su naši pradjedovi radili.Građani jedva čekaju da odu u mirovine.Na selu se radi dok ne zalegneš.I u mirovini se radi,to je srce,to je ljubav prema svome poslu.I sad dođu neki menadžeri i bankari da nam određuju cijene našeg rada.Oni mogu samo po nosu dobit,kao što se vidi iz prosvjeda.

Sa ovim se upotpunosti slažem šta si napisao ovo je hrvatska sadašnjost i istinita i to bolna tak je i kod mene a ovi prosvjedi su izgleda postali hrvatski mapet šou ja iskreno više nevjerujem nikom mislim da ovi seljački vođe rade za mafiju da su obične krpe sa dva lica i to one stare ofucane .

Z

zemlja

Guest
Evo mog primjera.Ja i moj brat,on ima 23 god,ja 24 jedini smo tog godišta u selu(900 stanovnika) koje zanima poljoprivreda i koji to zaista volimo raditi.

Prvo svaka čast!

Poticaji svake vrste su zlo!
Vama treba razumna cijena za litru mlijeka ili kilogram kukuruza a ne poticaji

Ali proizvodite mlijeko i kukuruz, ne smeće koje vi sami nikada ne bi konzumirali
Te hibride izrasle na kemiji ne bi vozio doma da vi meni platite!!!!
Ista stvar je sa mlijekom i svime ostalim

Teško. Da se to i ostvari (mislim na udružena prodaja mliječnih proizvoda) čim bi se počela vrtiti neka velika lova opet bi se pojavila manipulacija, krađa, mito i korupcija među njima. To je nama kao narodu u krvi ;)

Uvijek postoji opasnost da stvari krenu krivo ali to nasmije obeshrabriti
Kada se nešto stvara na zdravim temeljima onda obično i traje

Posljednje uređivanje od moderatora:

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
@zemlja: Kao urednik foruma zamolit ću te da ne pišeš nekoliko postova jedan iza drugog,nego da koristiš opciju EDIT,u donjem desnom kutu posta,ako si zaboravio što god napisat.

Također vidim da si načitan i da razumiješ problematiku,no izgledaš mi kao neki huškač.Iznosiš nam činjenice koje i sami znamo.

Ja te sad pitam;tko bi kupio to mlijeko po 10 kn?Ja te ne poznam nit znam koliko imaš primanja,no svi znamo da oni u gradu kupuju najjeftinije jer nemogu priuštit kvalitetu.Čast rijetkima.

Z

zemlja

Guest
@zemlja: Kao urednik foruma zamolit ću te da ne pišeš nekoliko postova jedan iza drugog,nego da koristiš opciju EDIT,u donjem desnom kutu posta,ako si zaboravio što god napisat.
Tako ispada kada quotam, lakše je nego sve kopirati ručno u jedan post

Također vidim da si načitan i da razumiješ problematiku,no izgledaš mi kao neki huškač.Iznosiš nam činjenice koje i sami znamo.
Svi mi sve znamo pa vidi na što liči ovaj svijet

Ja te sad pitam;tko bi kupio to mlijeko po 10 kn?Ja te ne poznam nit znam koliko imaš primanja,no svi znamo da oni u gradu kupuju najjeftinije jer nemogu priuštit kvalitetu.Čast rijetkima.
Imaš pravo, tko bi kupio isto mlijeko po 10kn kada može po 5kn
Znači radi se o dva sasvim različita proizvoda koji se samo isto zovu i slično izgledaju
Ljudima treba objasniti razliku i zadobiti povjerenje
Tko to uspije napravit će posao snova

Mene osobno mlijeko ne zanima jer mislim da nije prikladno za ljudsku prehranu
Ali radim istu stvar za neke druge proizvode

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Neznam zašto se raspravlja jednostavno o ovoj temi sa mljekom od 10kn to je suluda cjena mljeka koju naši građani nemogu platiti. Pa dali vi gledate u trgovačkim centrima se kupuje ono najeftinije mljeko i mljeko na akcijama ,zemlja neznam čime se baviš i šta prezentiraš od proizvoda ali mljeko je izvor prehrane naše djece i naših starih koji najradije jedu taj proizvod pa daj razmisli ko če platiti to mljeko po 10kn.

Najnoviji postovi

Na vrh