Evo sjedim na traktoru dok ovo pišem. Znači nakon što ubacim u petu, ide u prvu normalno. Sretan sam što sam barem to otkrio pa da mogu do zime lakše raditi sa njim. Znači da je lamela u pitanju? Sada mi je malo kasno da idem na mijenjanje lamele, ali na zimu ga polovim sigurno... Koliko mu takva lamela štete radi? Jednom sam skidao dekli od mjenjača, morao sam nešto sitno napraviti, pa nisam primjetio da ima oštećenja na prstenovima ili zubovima, makar je bilo neke špene u ulju. Pukla mu je bila opruga koja drži polugu mjenjača na sredini u leru, nadam se da su to onda od nje ostaci....Normalno šaltaju, zato jer je veliki prijenosni omjer, pa lakše zakoči lamelu nego u prvoj ili rikvercu.
Promaj ušaltati u 5., pa vidi ide li onda u prvu.
Milane meni proxima 8441 iskače iz četvrte brzine kad idem nizbrdoRekao bi da je većinom problem u montiranju lamele.. Pri sastavljanju traktora treba paziti da se sve polako približi nazad, mislim da je kod nas bila smotana lamela i to je bio razlog da se nekad ne odvaja nikako, a nekad odlično.
Mi smo svoju mjenjali na nekih 2000-2500rs iz istog razloga, teško se traktor šaltao. Kad smo rastavili bile su poderane capice i druk ležaj je bio pri kraju. Isto se dešavalo kad hoćeš u prvu traktor cuka prema naprijed. Uglavnom sad smo prezadovoljni, traktor se šalta kao auto i nakon 1000rs od remonta.
Može biti da lamela teško putuje po spojničkoj osovini pa nekad odvoji a nekad ne.