Da odgovorim sam sebi iako nisam još riješio problem. Promijenio sam ulje u mjenjaču i stavio JD50. On i dalje nešto teže ide u 1,2 i R. Kada spustim okretaje motora i sada sa rjeđim uljem još uvijek to ide nekako. Ne radi mi se ništa oko mjenjača, i ne planiram do daljnjeg. Jedino novo što sam otkrio je da kada je u sporohodnima šalta odlično, skoro pa se ne osjeti ništa. Malo hoće kao da krene naprijed kada ubacim u 1 sporu, ili nazad kada ubacim u spori rikverc. Možda to znači da je problem sa lamelom?Bok svima! Imam proximu 6441 sa pet stupanjskim mjenjačem. Unutra je ulje transhidrol 85. Imam problema sa zapinjanjem ručice kod prebacivanja brzina. Najviše se to osjeti na rikverc i 1, 2, 3 stupanj prijenosa i to dok je hladan. Kada se ugrije bude nesto bolje ali ne idealno. Sumnjam i nadam se da bi problem mogao biti u biraču brzina jer mislim da nije vidio totmasti dok nije došao kod mene. Kako da najlakše dijagnosticiram kvar i šta bi još moglo biti?
Da napomenem gornji cilindar kvačila je promijenjen, a donji je suh, tj. ne bali ulje.