• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prskalica sa prednjim rezervoarom

slafko

Član
Tu od
22 Kol 2008
Poruka
275








Nadam se da će nekim forumašima biti zanimljiva kombinacija nošene prskalice sa prednjim rezervoarom. Ukupna zapremnina sa slike je 2000 litara.

Nekoliko zanimljivosti:

* električna pumpa radi transfer tekućine iz prednjeg u glavni rezervoar, uključuje se po potrebi (obično nakon potrošenih 100-200 litara iz glavnog rezervoara tako da se stalno nadopunjuje)
* prednji rezervoar je spojen sa eko-mikserom (ako ga prskalica ima) tako da se prilikom punjenja pripremi sredstvo u oba rezervoara
* priključci na konstrukciji za prednji rezervoar su napravljeni za klasične poluge za prednju hidrauliku, ali i za fiksni nosač koji je napravljen za dotični traktor (prednja hidraulika će biti naknadno ugrađena)
* kao dodatna oprema bit će moguće ugraditi digitalni mjerač protoka pomoću kojeg će u svakom trenutku biti vidljivo koliko tekućine je preneseno u glavni rezervoar (ukupno i lt/min)
* moguće zapremnine prednjeg rezervoara: 500 i 1000 litara

Trenutno je u tijeku faza testiranja (hvala kolegi koji testira), bilo je manjih problema sa strujnim kablovima, konstrukcija drži i nadamo se da ćemo kroz mjesec dana napraviti zadnju reviziju i krenuti u službenu prodaju.

Hvala unaprijed svima koji imaju iskustva sa ovakvim modelima i koji su voljni podijeliti svoje prijedloge i kritike... :D
 

SteveO

Član
Tu od
16 Velj 2007
Poruka
244
Izgleda fora, pogotovo jer ravnomjerno optereti traktor tako da se zadnji kotači ne usjecaju u zemlju a ne treba kardan naprijed sto je rijetko da koji traktor ima. Samo naprijed !
 

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Kolko košta:?:ja imam prednji hidraulik i kardan,leško prskalicu i razmišljal sam stavit napred tank od 1000l i složit tak neke...
 
Posljednje uređivanje:

SteveO

Član
Tu od
16 Velj 2007
Poruka
244
Kakvu Leško imaš ? Jel imaju negdje cijene njihovih prskalica i jesu li bolje od Agromehanike ? I kakve su cijenom u odnosu na Agromehaniku ?
 

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,224
Slafko, zanima me da li ta elektricna pumpa koja vrsi transfer tekucine iz prednjeg u zadnji rezervoar ima i funkciju mijesanja tekucine u prednjem rezervoaru ?
 

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
854
@Slafko

Ne mogu vidjeti slike, ali me podsjetilo da su se najavljivale šprice sa jednom granom u stranu, dugom oko 9m za duhance i povrtlare.Da li se od tog odustalo i ne prave se takve grane ili se još testiraju jer nigdje ne vidim da ih nudite.
 

Najnoviji postovi

Na vrh