igor_peradar kaže:
da toga se i bojim. al opet mislim ako nabavim prednje utege za 539 kao što ima ratarko na svom, mislim da ne bi smjelo biti problema.
Razlika u cijeni je zanemariva između 440l i 600l, a kako namjeravam obrađivati sve više zemlje mislim da mi je 600l puno bolje rješenje
Da , IMT 539 može raditi sa 600 litara prskalicom i 12 metara širokim granama.
Radio sam tako godinama dok si nisam priuštio bolju kombinaciju .
Na traktor sam stavio tegove na prednje felge i tek onda je 539 išao i po mekšem terenu bez propinjanja .
Hidraulik izdrži tih 600 litara vode i skoro 200 kg težinu same prskalice ali to bi bilo to ... više ne može .
Sa tom kombinacijom sam prskao do 30 hektara dnevno puno puta a bez problema je išlo i 30 ha više u toku dana odnosno do max. 15.000 litara vode na dan . To su neki limiti za tu kombinaciju do kojih sam ja došao.
Triplex/Triplet/Tri-Get dizne su zgodna stvar .
Koristim tri vrste dizni u radu a to su za 200 , 300 i 400 litara vode po hektaru .
Sada zamisli prednost kada u jutro dok je vrijeme mirno idem prskati repu sa 02/200 l na ha diznama a onda za manje od minute okrenem 30 dizni na 04/400 litara vode na hektar i nastavim prskati soju . Nema više pojedinačnog vađenja dizne i gubljenja vremena .
Ovako izgleda Triplex/Tri-Get nosač dizna :
http://skrati.net/nj5