• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prskanje voćaka - zaštita

davor_vfr

Član
Tu od
12 Tra 2022
Poruka
30
Ove godine bi malo jače porezao voćke kako bi ih malo spustio/vratio/pomladio. Da li da te jače rezove napravim sada ili je bolje na proljeće?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,222
Kad prođu opasnosti od mrazeva.

Znači pred kretanje vegetacije.

Rana rezidba se radi samo kad se mora. Tj. Kad imaš toliko za rezati da ne stigneš kad god da krenuo 😆

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,415
@zoran89 to su samo teorije, na premalo osnove.

Kod nas, unazad sad več dosta godina, zadnji mraz dolazi taman dok naše voćke cvatu i sve su u bijelom, iza toga nama ostaje uglavnom ništa.

Čekati s rezidbom, da dođe i prođe takav zadnji mraz bilo bi jako bedasto, a bedasto je i to što se svaki na svoj način trudimo i svejedno večinu ljetine iz voćnjaka nam vrag odnese.

Imam dosta knjiga kupljenih još dok sam bio jako, jako mladi dečko. Niti jedna ta knjiga danas više ne zna ništa. Glupe su postale moje stare knjige, glup sam postao i ja...
Lp 😉🥂👋

davor_vfr

Član
Tu od
12 Tra 2022
Poruka
30
:D
Znači bolje na proljeće ako sam dobro shvatio.

Kod nas, unazad sad več dosta godina, zadnji mraz dolazi taman dok naše voćke cvatu i sve su u bijelom, iza toga nama ostaje uglavnom ništa.
Tak je meni ove godine bilo. Ostalo mi ravno ništa!

Najnoviji postovi

Na vrh