limun kaže:Iz Bosne sam grad Doboj, trenutno zivim u U.S.A . Inace ovdije gdje zivim sve su sami farmeri i stocari, tu je i John deer factory, oni su mi prve komsije , mislim fabrika .Planiram se u naredne dvije godine vratiti, jer sa ovo novca sto sam ustedio ovdije ,mislim da mogu imati bolji zivot dole , jer u Americi se puno ,puno vise radi a manje zaradi nego kod nas.Sada trenuto imam na raspolaganju 25 duluma zemlje , 15 mojih i 10 supruginih i takodje ima dosta zemlje koja se moze vrlo jeftino uzeti u zakup.Jer u Bosni pogotovo u mom kraju slabo ko radi malo ozbiljnije sa mlijecnim kravma, a potraznja je velika, recimo Tuzlanska mlijekara ( koje je sada u vlasnistvu Ljubljanskih mlekarni) hoce da radi samo sa onima koji mogu obezbijediti 200 litra dnevno,jer im se drugacije ne isplati.,Uglavnom ja bih poceo sa 10 krava, ne vise jer me je ipak malo strah uloziti novce kupujuci vise krava koje sam tesko zaradio radeci evo vec petu godinu dva posla jedan nocu a drugi danju.Inace mi je 29 godina, tek onako za info,
Unaprijed hvala za info koji i pruzite.
pa sta mislis dali bi ti to bilo dosta da recimo prezivis i da nisi u gubitku???limun kaže:Zaboravih , sto se tice korupcije, ima je vise u Bosni nego u Hrvatskoj, ali sta cu ima ja, daj mi moju dozvolu za gradnju ,koliko novca i gotovo, ionako ne mislim nista na da radim na nekim lokacijam na koje su bacili oko tajkuni. Ipak nemam ja toliko novca . A i da imam tri puta promislim da li bi ulagao negdje dole.A ovo 10 kravica, traktorcic , stancic. nije to nista veliko. Tek toliko da ne zavisis od drugoga, i da imas svoju slobodu..Malo muzti kravice, malo jedna renta, malo druga, i eto bice dovoljno.
bobo koliko sam ja skonto on bi sve sam placaoBobo kaže:i meni je nekako racunica s 10 krava sumnjiva da se normalno zivi, pa makar rijec bila o Bosni...
Ne kuzim se u krave ni najmanje, sve mi kolega govori i ja kraj njega upijam malo po malo. Oni imaju 16 muznih krava i nekako se krpaju, a ti da sa 10 krava pokrijes troskove i da mozes kredite otplacivati, tesko...
limun kaže:Zaboravih , sto se tice korupcije, ima je vise u Bosni nego u Hrvatskoj, ali sta cu ima ja, daj mi moju dozvolu za gradnju ,koliko novca i gotovo, ionako ne mislim nista na da radim na nekim lokacijam na koje su bacili oko tajkuni. Ipak nemam ja toliko novca . A i da imam tri puta promislim da li bi ulagao negdje dole.A ovo 10 kravica, traktorcic , stancic. nije to nista veliko. Tek toliko da ne zavisis od drugoga, i da imas svoju slobodu..Malo muzti kravice, malo jedna renta, malo druga, i eto bice dovoljno.
limun kaže:Izvinjavam se zbog greski u tipkanju, evo nisam spavao 16 sati, sada se spremam odmoriti.
limun kaže:Izvinjavam se zbog greski u tipkanju, evo nisam spavao 16 sati, sada se spremam odmoriti.