V
vinko
Guest
mislim da ova računica uglavnom štima sa jednom malom greškicom, treba ti 4 puta više zemlje
robert kaže:moj stari rusa '74,a djed je imao malog fiata 45 konja,pa kad je stari prvi put dosao sa rusom,dida mu je rekao da ce izgazit dvoriste i polomit beton sa tim traktorom,koliko je bio veliki... i torpeda 90 '85,tada je bio privatni najjaci traktor u sirokoj okolici,a ko je onda imao 577 sa duplom vucom to je bio gazda i po!! a cijena kukuruza je bila takva,da je u cardaku ostalo za jos jednog torpeda,a Obrisan neispravan link.
Lijep pozdrav!
Po tvjim navodima kji su ovdje dole mozes li i reci koliko traktora mozes kupiti SAD za tvoj kukuruz u cardaku ,hvala naodgovoru maksica6,pozdrav!
ursus od 120 ks bio je jeftiniji od tog torpeda.....zlatne godine....tada smo radili zemlju i u vojvodini...eh kad se samo sjetim....
Ratarko kaže:Samo ti to napravi sa kravama što prije jer češ izlapiti kao otvoreno pivo ako se tako nastaviš ubijati sa poslom i to u drugoj državi . Vrati se kuči i pokušaj opet raditi 90 sati tjedno u Bosni i evo tebi farme sa 50 krava jako brzo .
Marko: Fordson major je ziva sila od traktora! Postojala je i izvedba forme "DOE" koja se sastojala od dva fordson majora spojenih u jedan i tako su radili kao zglobni traktor. Hidraulicna pumpa od prednjeg je pogonila volan, hidraulicne prikljucke te poseban sklop mjenjaca (trebalo se na oba traktora saltati, posto su obadva vukli), a hidraulika drugog je dizala prikljucke i nista vise... Bilo je problema s tim sklopom za mjenjac, pa su se traktori cesto nalazili u razlicitim brzinama. Koliko mi je poznato, da je to kasnije rijeseno...
Postoji i fordson super major, te fordson super super major. Super super major ima 180 KS!
Deda je kupio početkom 70-tih nekakvog juniora 14ks i dreš (vršilicu) direkt iz Austrije bil je glavna faca u selu i okolici
Mislim da da, dal sam dedu zadatak da nađe papire od uvoza jer je reko da ih ima. A kasnije je drugu veču vršilicu okretal porshe iz "63 koji je još u mom dvorištu i neče ič iz dvorišta! :heart:Da nije porsche junior? Prvi put čujem da je neko pogonio vršalicu s porscheom, interesting