thompsonzfa
Član
- Tu od
- 20 Ožu 2009
- Poruka
- 238
E ovak sjetva je bila krajem desetog mjeseca sa 100 kg/kj 7-20-30 i 100kg Urea te kasnije u dvije prihrane 150kg/kj KAN-a. Prskano prvi put Amistarom Extra a drugi put Arteom Plus. Te protiv korova se išlo Sekatorom. Prinos se kretao od 4200-4600kg/kj ali nisam nigdje imao vode, leme ili neke druge štete. Zemlja je moja nije ništa u zakupu i smatram da je ovo splet spretnih okolnosti u mome slučaju i mislim da se ovo neće skoro desiti.
Mislim da količina gnojiva nije uvijek direktno vezana za prinos, evo kako je kod mene to izgledalo, nije bačeno baš toliko gnojiva ali nije ni puno manje.
Na 2 jutra bačeno u jesen 100 kg 7-20-30 i 100 kg 15-15-15 zaorano (znači 50kg/jutru sedmica i 50 kg/jutru petnaestica), 50 kg/jutru Urea prilikom sjetve, a na proljeće prva prihrana 100 kg/jutru KAN početkom 3 mjeseca, te jedno prskanje Arteom Plus uz dodatak 60 kg/jutru Uree u prskalicu krajem 4 mjeseca. Prskanje u cvatnji nismo obavili, a trava je riješena sa Tenom ujesen odmah nakon sjetve. Prinos je bio oko 3 t/jutru odnosno nekih 6 tona sa parcele od 2 jutra! Po meni solidan prinos i solidna količina gnojiva (čitaj:novaca) uložena u sjetvu, a o prinosu od 4,5 tona/jutru mogu samo sanjati iako se radi o visokokvalitetnoj zemlji, nije neki pjesak ili neka žutulja...