Re: PŠENICA sjetva-žetva, 2011.-2012.-2013.
pa to sta je napiso da nema smisla stiti zarazenu biljku. znaci po njegovom ako vidimo npr. da nam se počela javljat neka bolest to ni ne treba vise stitit.
nema smisla......sve pšenice koje sam ovih dana vidio usput, bile su zaražene, kod mene u kraju su sve bile zdrave, i možda prije 5 dana, propast......nesječam se godine da je bilo tako loše, a to je urod prepolovljen, i ak ose uzme u obzir mala zarada na pšenici, to se neisplati......:icon_pai:
zato treba prskati preventivno.....a situacija je takva-kakva je, novca nema pa se ide na sreću i dogodi se bolest, i što sada.......nekima neće biti isplativo ući kombajnom......
točno kako je meni bilo rečeno, od čovjeka sa instituta......i tako je i bilo, kako su oni očekivali pojavu bolesti, al nisam htio se dovesti u tu situaciju da mi propadne, pa sam prskao, samo se radi o ječmu, al ista je to stvar......
sada kaže da se drugi val bolesti očekuje ovih dana, i treba opet prskati........puno kiše je palo, veliko isparavanje, a vjetra nema, i evo bolesti......a sada ima klasova već i žao mi je gaziti......