Pozdrav Zvonimire, nemoj me pogrešno shvatit, ja bih došao na vaš pokus, ili bilo koje druge sjemenske kuće, ali nevjerujem da je sve legalno. Npr. 3 -4 km zračne linije od mene su dvije sorte vaše pšenici s tablama sorti, a treća sorta pored ovih na istoj parceli nema tablu, jer je loša i ima puno višljih klasova od druge sorte...o tome sam čitao i na srpskom forumu, koji su imali također pokuse i desilo im se u sjemenu dvije sorte. Imate li gdje oglede pokusa u mom kraju. Hvala. Inaće kod mene totalni pushing..4,5 tone po hektaru, Ingenio, vlaga 11,7 hl 77, kalkulirao sam s zaštitom jer je bila zdrava, ali nakon cvatnje zahvatila ju palež klasa, i na kraju hrđa. Oprskao sam tada, bacivši u vjetar pare jer je bilo kasno. Stvarno, osim Apache, neznam sortu koja ne traži fungicidnu zaštitu.Da su samo odabrani nebi ovak javno stavljal poziv.
Tko god je blizu, ima volje i zanima ga slobodno neka dođe.
Kićo pa imaš silos spremi i kalkuliraj.
0,85 kn 4. Klasa
0,90 kn 3. Klasa
0,95 kn 2. Klasa
1,00 kn 1. Klasa
Ove cijene sam čuo na nekoliko mjesta oko Koprivnice.
U Podravci su rekli da će 1. Klasu plačati oko 1,20 kn ali da će valjda uzimati samo 1. i 2. Klasu.
Poštovani,Pozdrav Zvonimire, nemoj me pogrešno shvatit, ja bih došao na vaš pokus, ili bilo koje druge sjemenske kuće, ali nevjerujem da je sve legalno. Npr. 3 -4 km zračne linije od mene su dvije sorte vaše pšenici s tablama sorti, a treća sorta pored ovih na istoj parceli nema tablu, jer je loša i ima puno višljih klasova od druge sorte...o tome sam čitao i na srpskom forumu, koji su imali također pokuse i desilo im se u sjemenu dvije sorte. Imate li gdje oglede pokusa u mom kraju. Hvala. Inaće kod mene totalni pushing..4,5 tone po hektaru, Ingenio, vlaga 11,7 hl 77, kalkulirao sam s zaštitom jer je bila zdrava, ali nakon cvatnje zahvatila ju palež klasa, i na kraju hrđa. Oprskao sam tada, bacivši u vjetar pare jer je bilo kasno. Stvarno, osim Apache, neznam sortu koja ne traži fungicidnu zaštitu.
prinosi veliki a seljaci se bune za cijenu