• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pukao kardan na Zetoru 4911

luma1908

Član
Tu od
27 Lip 2010
Poruka
291
Pomagajte ljudi, pukao mi je priključak kardanskog vratila na Zetoru 4911. Isto se dogodilo na način da je na njega bio navučena polovica kardana, upalio sam traktor i valjda je pumpa podigla poteznice a ova polovica kardana je bila negdje upeta u njih i pukao je kao da ga je laser prerezao. Oko njega se nalaze 4 šerafa pa me zanima ima li netko iskustva kako se to mjenja, treba li cijeli ili koliko traktora rastaviti i kako se isti vadi. Ako može koja slika bio bi zahvalan. HVALA !!!!!!

luma1908

Član
Tu od
27 Lip 2010
Poruka
291
Hoće li sa osovine nešto ispasti kada je vadim, neki zupčanik i može li se skidanjem poklopca ispod gdje se može doći do pumpe nekako pomoći kod skidanja

Koliko vidim na osovinu je zavaren zupčanik , ovo je sa tvog posta slika
free image upload

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,885
Ništa ti nebude ispalo, a lakše ti bude izbiti ako skineš pumpu ulja mada ja mislim da bu i ovak išlo van bez problema

luma1908

Član
Tu od
27 Lip 2010
Poruka
291
Reci mi još osim ovog seger osigurača kod ležaja ima li unutra još kakav osgurač da nešto kod vađenja ne skršim

Hvala na savjetima !!!!

Posljednje uređivanje od moderatora:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Nemaš ništ više samo pazi kod novog da li su kanali za ulje iskopani do kraja jednom sam našel takvog cijelo popodne sam ga sastavljal i nikak sjesti do kraja dok nisam kanale sa fleksom kaj je moglo izaći ulje .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,885
Nema ništa, samo ju izvadiš.

nisam komentiral onu sliku oko zupčanika.
To nije kardanska, to je čahura. Kardanska je unutar te čahure i ne vidi se na slici.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Znam da ni je najbolje riješenje jednom sam varil kardan na 3511 s rođak mi tovaril gnoj i kod dizanja ulovil lanac od pumpe utovarivača i pukel kardan zavaril sam ga običnom elektrodom sa brenerom grijali var kaj smo ga poravnali i vozi oko 30 godina znam da je novo ipak novo odluči sam .

luma1908

Član
Tu od
27 Lip 2010
Poruka
291
pa koliko to košta osovina da bi se varila i razmišljalo kada će opet vrisnuti

imaš kakvu sliku gdje bi vidio kako ti kanali trebaju izgledati

Posljednje uređivanje od moderatora:

luma1908

Član
Tu od
27 Lip 2010
Poruka
291
HVALA svima koji su se uključili u rješavanje ovog problema, kupio sam osovinu zamijenio je i sve radi, hvala narode još jednom !!!!

Najnoviji postovi

Na vrh