• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pukotina na glavi kod ventila

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Nečistoča, ak je radilica brušena a nisu izvađeni čepovi da se radilica ispere eto ti sranja. Piksa iz klipnjače da ispadne nije niš novo pogotovo na zetoru, odnesi ju na strojnu obradu da vide dal se da spasiti ili treba nova.

Prilozi

• 20190212_201035.jpg
    20190212_201035.jpg
    27 KB · Pregleda: 31
  • 20190217_102028.jpg
    20190217_102028.jpg
    48.7 KB · Pregleda: 31

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
to kaj ti mjeriš širinu čahure je nebitno, problem je kaj je skočila van.... opet sam imal dobar nos u vezi lupanja 🤭
Ako ikak moreš spasi staru klipnjaču.
Ako ideš na novu staru vagni.
Ležajevi su ti pri kraju ali vozilo bu to tak još leto, a možda i više, ali spremaj peneze za generalku.
Problem je špena, kak ti je več i Mika napisal.

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
139
Bolcn mi se cini ok. On nema lufta u klipu ili bilo kakvih tragova ostecenja, a ni u klipnjaci, luft sam uočio između klipnjače i čaure, sto se tice letećeg cak mi se čini na nije bilo lufta osim aksijalnog

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Aksijalni luft klipnjača mora imati,kad vratiš sve nazad i stegneš klipnjaču probaš dal ima lufta.
klipnjaču i bolcn na strojnu obradu ak se ima kam uprešati nova piksa i da ju razbuše po bolcnu.
Ak ti bu trebala klipnjača znam di ima dobrih rabljenih orginalnih sam treba vidjeti težinu tvoje.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
S obzirom na kvalitetnu ponudu dijelova kod nas dobro bu ak zgura pola od toga @DARIJUS
Nego gledam u Češkoj je orginalni sklop skočio na oko 80e, kod nas bude bar 800kunića,

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Potpuno se slažem s Mikom.

A za taj zahvat treba cca 10 soma kuniča.
Realno gledano to ispadne soma kuna godišnje, ili 100 kuna mjesečno... nije to tak ni strašno 🤭

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Najbolje sad kad je sve rastepeno i u stanju kakovom je a nije bajnom najbolje složit kak se spada pogtovo ako je traktor za sebe.Nije ni generaka nešto preveć skupa muhać bi znal neku okvirnu cifru

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Ako ikak moreš spasi staru klipnjaču.
Ako ideš na novu staru vagni.
Ležajevi su ti pri kraju ali vozilo bu to tak još leto, a možda i više, ali spremaj peneze za generalku.
Problem je špena, kak ti je več i Mika napisal.
Jedna velika pohvala za cenjenog uvaženog kolegu.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
kam bi metnul 10 soma kunića?
dela se i pozlata s generalkom?...:unsure:
Rastepanje,pranje vožnja na strojnu obradu,sklopovi čahure,eventualno klipnjača i glava ,ventili vodilice,brtve,ponovno sve oprat,razno pomočni materijal,kakovom je stanju vodena pumpa kiler,zračni filter,ulje ,dize,,,,,

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Nije Zetor al evo za 533 svježe cijene
Obrada bloka, glave i klipnjača -NPR Klipovi,karike, ležajevi glavni,leteći,aksijalni,pikse klipnjača ventili i vodilice PP :- 3500kn
Lamele Ruen ,potisni ležaj Ž&S, set za korpu Kron, osovinice i pikse pedale kvačila,ležaj u zamajcu 595+230+140+50+50=1065Kn
Lančanici razvoda,lanac,klizač lanca,osovina pogona pumpe i španer Simson(kakti kvalitetnija indija-skuplja) 700Kn
Set brtvi motora,semering radilice prednji i zadnji,semering pogona boš pumpe 340kn
Fiber spojka komplet ,Venturi kit(klapna gasa) i cijev od membrane pumpe VP do usisne grane 160kn
Crijeva vode, crijeva zraka, filter ulja,ulje,filteri goriva,termostat. 450kn
Bošista 800kn(napravil nije ništa)
Pumpa ulja i klavijatura su bile uredu, pumpa vode isto ok nedavno mjenjana.
Diht masa + sprejevi za čiščenje +ivasol 370kn

3500+1015+700+340+160+400+800+370= 7385

Za motor je još kupljena osovinica pogona ac pumpe 420kn
zamjenjen centralni bolcn i pikse(skuplji u nadi da je i kvalitetniji) 220
Zamjenjene pikse rukavaca 100kn
Ruke ????
To si sami ukalkulirajte...

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
139
jel mogu sam kupiti čahuru klipnjače i staviti ili moram kod tokara...prvi tokar mi je 50-60 km

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
kam bi metnul 10 soma kunića?
dela se i pozlata s generalkom?...:unsure:
Ako hočeš poštenu generalku tolko trebaš samo za dijelove i strojnu obradu, plus ručice.

Ako treba trnovanje bloka, obrada radilice, uređivanje dosjeda piksi, zamjena čahura klipnjače, skračivanje klipova, ravnanje bloka, ravnanje i uređivanje glava ti je cca 2500 kuna.
Sklop je cca 800 x 3 = 2400
Ležajevi radilice aksijalni, leteči i glavni cca 800
Brtve i semerinzi cca 500
Filteri, ulje, bakrene pločice, crijeva vode, crijeva usisa, šelne cca 500
Ventili, vodilice, čahure klipnjača, čepovi glava cca 500
Vodena pumpa, klinasti remen, termostat cca 400
Ležajevi razvoda cca 300
Pumpa ulja cca 500
Sredstvo za odmaščivanje, diht masa cca 300
Ulošci diza cca 300

A dobro, lagal sam nije 10 soma, 9 je.

A da bi ga pozlatil treba još hladnjak vode koji je cca 1000 i urediti boš pumpu kaj more ispasti i 2000 kuna, a sigurno treba usput i lamelu koju staviti, capicu, oprugu, šeširiš... cca 500
Nedaj Bože da se usput i prednjin trap popiksira kad je več dole.

I eto nas na 12, 13 tisučica ;)

Plus šape od majstora koji bu to sve skupa uglazbil da svira dalje

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
a vele da je zetor jeftin za održavanje... :unsure:
niš, držim se i dalje svojih rusa...🤭

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
jel mogu sam kupiti čahuru klipnjače i staviti ili moram kod tokara...prvi tokar mi je 50-60 km
Kak ti je @jlukaci7 već napisal a ak imaš ovakav stojček onda moreš i sam

Prilozi

• rad_kpc2.jpg
    rad_kpc2.jpg
    36.7 KB · Pregleda: 38
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Jedno je održavanje, a drugo generalna.
E sad, to što je za neke (Ne nužno za tebe kolega) generalana promjeniti karike koje su 30kn komad, i leteće za 200kn to je opet drugi par opanaka...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
a vele da je zetor jeftin za održavanje... :unsure:
niš, držim se i dalje svojih rusa...🤭
Jeftin je svaki kad treba filtere i ulje mjenjati, ali kad počneš poklopce skidati i u unutrašnjost oko bacati.....

Najnoviji postovi

Na vrh