Jel u ovom mojem punjaču odoka sve štima, kupio ga polovnog i jako loše puni. Einhell 12 V 12 Ampera.
View attachment 57447
View attachment 57448
Pozdrav, imam svoje mišljenje, koje evo dijelim sa svima tko bude čitao:
Ja recimo još uvijek znam izraditi "proračun transformatora", koji je baziran na presjeku jezgre srednjeg stupa trafo limova, "E" oblika. Da ne zamaram one druge kojima je to nepoznato.
Ovaj transformator može "na oko davati cca 4A jačinu struje". Ne vidim odakle si izvukao podatak o 12A, jer za tu jačinu struje treba puno velika jezgra transformatora. Moje skromno razmišljanje o tome što gledam i kaj je, je - ne vidim dobro.
Ne puni mi dobro tj nikako, žarulja 12v svijetli kad ju spojim.
Žaruja može svijetliti i na izmjenični napon i struju, ali to nije razlog postojanja punjača za akumulator.
Predlažem ti, ako imaš univerzalni mjerni instrument (UNIMER) ili voltmetar za izmjenični i za istosmjerni napon AC/DC, da napraviš mjerenja, ovako:
- izmjeri koliki ti je izmjenični napon (AC) na sekundaru transformatora i molim te napiši to ovdje, da i ja znam, za daljnje komentiranje, ili laprdanje, kako me tko doživljava,
- poslije toga izmjeri koliki je istosmjerni napon (DC) na stezaljkama "ispravljača", napiši da vidim,
- na kraju izmjeri koliki je istosmjerni napon (DC) na krokodil štipaljkama na izlazu, pa napiši i to, molim te.