• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

put kurble za Ursusa

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Svaka čast za video...joj kakao mi :heart: za igra svaki put kad vidi Tigera...
Pa ti sad kreni u Blitzkrieg, a svječice ta hebu:finga:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
evoo malo sam sakupljo info o tigru, 50 tona prva serija dok je druga bila 70 t, V12 majbahov benzinac sa 23730 ccm i 700 ks............i još su ga i kurblali....sad ne znam jer su ova dvojica super-ljudi ili je to bila toliko "slaba" mašina kad su ju kurblali....to sve mi je dovoljno da postavim trezu da je tigar vs ursus c 335 gola sprdačina, ipak u nadi da se mrga isprsi s kobasama i da se skupi nas nekoliko mužev pa da svi zajedno probamo okrenut tu kurblu...ako ga ne upalimo onda s njim u staro željezo k meni u dvor:weedman:

btw-nek mrga plati kobase a ja ču se isprsiti pa počastiti s mineralnom jer sigurno budemo žedni:partyman:

P.S-sigurno je hitler napao poljsku zbog ursusa, pa je na njega htio staviti top, ali kad je vidio kako se teško kurbla odmah je odustao:weedman:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ovi kurblaju "konigstiger", daleko najbolji tenk svoga doba, ma kakva ruska kanta t-34....Ovo sam inače do sad samo čul, a radi na principu zamašne mase(kaj se i čuje) i sistem trenja....dakle motor se ne vrti i dovoljno je samo trznuti motor i on praktično pali, a sve zbog velikog broja cilindara.....
Sedel sam u tigru, pumi ali i u Leopardu 2....osjećaj ne opisiv:finga: A ovo ti je največi panzer koji je tek ušel krajem rata u "serijsku proizvodnju":lol:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=-pYVmn2LJAc[/YT]
a največi zamišljeni "die ratte":
http://www.panzerschreck.de/09sonstige/10p1000.html
Kuriozitet da su švabe imali gotovo završene planove izrade tenkova od kraja 50tih(Plinske turbine, infrared navođenje projektila, reaktivni oklop, night vision.....)
Malo je čudno da su forsirali tenkove benzince, a avione diesele(jumo205):rolleyess:

slučajnost???:supris:
horten_ix.jpg

B2_Bomber_2.jpg

Praktično puno toga čime su se Ameri i Rusi godinama kasnije nadmetali zna se od kud vuče porijeklo

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Mislim da nam Mrga neće zamjeriti, dobro si rekao, ovo je o(t)puštena tema;)
Znanimljivo je da je taj Štakor razrađen do u detalje, ali ne vidim praktičnu primjenu toga...više za dizanje morala i napretka....ne znam kud bi se on kretao..:D
Švabe su krajem rata napustili izradu teških bombardera i prešli na razvoj raketa zemlja-zrak, i nebi vjeroval, rade na principu traženja vibracija aviona koje se šire zrakom(tzv. Lorelei)...
A nešto puno prihvatljivije:
Svi znamo što je dvije godine nakon rata konstruirao drug Kalašnikov, e ovo čudo(MP44 ili STG44) mu je bio uzor(uzor, moš mislit):supz:. Prva, prava jurišna puška moderne konstrukcije.
mp44_01.jpg

A ova služi za pucanje iz ugla:
mp44-4.jpg

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Pa kaj tebi ovo liči na neku ozbiljnu temu.....mislim da nema potrebe otvarati novu temu za Karabaju i mene, makar smo malo skrenuli s puta...:p

Posljednje uređivanje od moderatora:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
a da general Kalašnjikov:butthead: , dosta sam se zanimao za njega i kad sam sve analiziro ispo je ogromni se.onja.....a i drug Staljin je to sve namijestio....
pa rusi su si uzeli istočni blok sa zatečenim ondije a ameri zapadni dio i sve što su našli tamo....što kažeš previše slučajnosti:supris:

btw- evo pošto od mrge ni ntraga ni glasa pa sam danas bacio na roštilj malo češnjovki i uopče nije loše:prayer:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Još malo usporedbe:
Rekvirirano nakon rata:
Moskvitch:
320px-Moskvitch_400.jpg

Opel Kadett:
320px-Opel-kadett-1936.jpg

Maznuto početkom rata(nije potvrđeno):
Ural:
5.jpg

BMW R71:
r71.jpg

Ima još puno primjera, ali neću više....nek Mrga odluči kaj sa time::;)

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
tako je muhaničar, povikaše forumaši, skinuše gače i golim guzicama skočiše u koprive

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Muhaničar jesi odredil termin? sanjate o velikim mašinama umjesto kobasica a?

moram neki zamašnjak na usru montirati, bum mel i uteg naprijed jedino kod većeg okretaja motora bi me moglo na bok hititi tak da treba razmisliti o isključivanju...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Muhaničar jesi odredil termin? sanjate o velikim mašinama umjesto kobasica a?

moram neki zamašnjak na usru montirati, bum mel i uteg naprijed jedino kod većeg okretaja motora bi me moglo na bok hititi tak da treba razmisliti o isključivanju...
Ne jedu mi se više kobase. Pun mi ih je tavan. Ja bi sad nekaj nesvakidašnje :lol:

Nego, ti si pital nekaj za ugradnju prednje vuče preko kardanske osovine?

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
odojak s ražnja i hobotnica na salatu, a ko toplo predjelo grah s kobasicom???

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
A ako nekoga muči kolesterol, može umjesto hobotnice i odojak sa porilukom...znadem i taj recept

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
A ako nekoga muči kolesterol, može umjesto hobotnice i odojak sa porilukom...znadem i taj recept

koliko sam shvatio muhanicaru je dosta trenutno sviskih prerađevina,
on hoće nešto više egzotike,
valjda kobru na ražnju ;)

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
meni izgleda da će mrga naje..ati jer vi ste se gadno pripremali,na kraju će od kobasica doći do kavijara pa če on morati prodati ursusa da sve to plati,a i nešto nam se ne javlja možda je to sve računao pa je vidio da je bolje nestat s foruma nego vas sve napojit i nahranit:finga::finga::finga::finga::finga::finga:

Najnoviji postovi

Na vrh