E prijatelju,pokušaj to sagledati ovako.-kada si prehlađen i malo šmrcaš-uzmeš andol i septoletu i to je to.Kada imaš upalu pluča-bez antibiotika ništ.Jel?
A šta ti misliš da ja ili netko drugi uživamo kada moramo iskeširati lovu i pogostiti goste i kako kažeš rasijati među salatom.Ili salatama-šta je god u pitanju.Ali,ako se mora,mora se.I nitko nije bedast da ide raditi skuplje i toksično ako ne mora.Ja sam tjednima skupljala puževe svakoga jutra u pet sati i svako večer oko pol devet u plastenicima rukama-uz foliju i na prvom redu ih je bilo da popizdiš.I kada misliš-gotovo,više nema,vidiš male sitne rupice na paprici koja kako raste trune.I onda skužiš-eto potomstva koje ne možeš kontrolirati i imaš dva izbora-dva reda u svakom plasteniku otpisati u berbama ili toksično djelovati.Biram toksin-jer od toga živim.A naravno da pazim na način upotrebe i pridržavam se uputstva.
Ili-imam tamo u drugoj kući par voćki-krasne šljive i breskve neke,jabuke.I one lijepo popadaju na travu,a ja kada dođem,to poberem i pojedem-šta valja.A ove godine,recimo-nisam pobrala ništa.Niti pojela.Puževa je bilo toliko da nisi mogao nogom stati a da kojega ne nagaziš i sve su pobalavili pa i ono šta nisu gricnuli nije bilo za jesti.I sad da im ja ne dam pol kile briketiča?Ma dat ću im i kilu,ne samo pola.
Shvaćaš o čemu govorim,jel?