• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radna svjetla

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Još kad si stave sad ove LED-ice napred i voze se s njima po cesti...osim obične žuto/bijele sijalice napred nesmije ništa, znači H4 standard dugo/kratko i eventualno H3, ali dobro usmjeren.
LED može samo izvan ceste i prometa.

DanXo

Član
Tu od
8 Velj 2017
Poruka
79
U farove se smije stavljat svaka žarulja koja ima E oznaku i ako far nije razbit ili kemijan onda nema kaj smetat, dal žarulja bila 55W žuta, bijela ili 70W. A LED radna svijetla nisu zabranjenja dok ih koristiš za ono kaj jesu a to dok nekaj delaš, zato se i zovu radna svijetla. A dok si na polju onda je tak svejedno dal svetiš sa 10W LED ili 2kW h.alogenkom. Meni isto nema najgore dok ima upaljena radna svijetla na cesti, pogotovo stražnja pa ne znam dal mi ide u susret traktor ili kaj.

frenja

Član
Tu od
27 Tra 2014
Poruka
137
Pozdrav ekipa.
Danas sam se patio sa farovima na traktorcicu i kad sam ih napokon ugradio nisam zadovoljan s osvjetljenosti. Stavio sam R2 12v 40/45w tojest tu mi je prodao. Nakraju mi se cini da su mi bolje svjetlili oni stafi sa zaruljom 12v 35/35w.
jer imate neki prijedlog posto mi treba zarulja sa dugim i kratkim svjetlom...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Moj prijedlog, kupi si H4 sijalicu i ubaci u far, nema veze što nema utora kao što bi trebalo biti, kad ju osigurač pritisne neće nikuda. Ja sam sebi izbacio balonke i na IMT-u i na Tomi jer to nije krcu svijetlilo, kao da sa svijećom radim...

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Air, a jeli leća fara odgovara toj žarulji ili svjetli na sve strane ko one kineske led žarulje?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,136
Imaju one plastikice da se kupe i onda umjesto R2 legne H4.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,432
Pitaj v bilo kojem dućanu auto dijelova. Toga bi trebalo biti.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,749
Staviš H5 i miran si, ti plastični adapteri (nove generacije) se ionak rastope od temperature.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
možda se i zapali , i ondak ugasiš traktor prahom pa ti ga izjede korozija ... bolje ga i ne gasiti , obojani lim plačaju manje nego hrđavi

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,136
I ja se malo modernizujem , kupio sam jedan radni far onaj LED od 27W .
Sinoć sam ga na brzaka probao u mraku i sija zadovoljavajuće.
Vidjećemo dok ga postavim fiksno i budem koristio češće.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,334
Imam i ja jedan od 27W, ali mislim staviti još jedan jer mi nije dovoljno.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,136
Ja ga mislim staviti pozadi , valjda bude dovoljno.

Kolega je stavio onaj od 48W na mali kamionić da mu sija u sanduk , far je postavio sa zadnje strane kabine gone na vrhu. Nema šanse ići u rikverc dok je far uključen , odsjaj od zadnje stranice je nevjerovatno zaslepljujući

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,334
A što će mu toliko svjetla unutar sanduka na malom kamiončiću?

Na vrh