• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radna svjetla

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Kako ne, ja uvijek vozim po cesti s time ni ne palim više kratka svjetla, samo su moja 27W.

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Kako ne, ja uvijek vozim po cesti s time ni ne palim više kratka svjetla, samo su moja 27W.

Za vozace koji po cesti voze s radnim svjetlima ja bih uveo kaznu od 20.000 kuna i oduzimanje vozacke. Katastrofalno je sto ili ne shvacaju ili se prave ludi sto ne obracaju paznju zasto su to RADNA svjetla a ne svjetla za po cesti.

DanXo

Član
Tu od
8 Velj 2017
Poruka
79
Naravno da to ne palim na cesti dovoljna su mi kratka i duga svijetla. Ovo su radna svijetla i za to ih samo koristim.

@TH87 - super se vidi bar preko slika, bolje je dok su gore na kabini nego kak kod mene u visini haube. Ali kad sam gore već imal svijetla ali mi preveč u točku svjetle onda sam stavil LED dole da mi bude šire područje osvijetljeno. A ko zna možda i ove gore zamjenim sa LED.

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Zaboravio sam staviti smajlić na kraju teksta, samo se zafrkavam, ne shvaćajte me ozbiljno, a i tu gdje se vozim nema prometa po noći u mom selu.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Dali se ista struja povlači na LED ,običnim,i halogenim svjetlima?
Znači zanimaju me amperi,a ne jačina svjetla,ako govorimo o istom broju wati?

I koliko bi recimo led svjetlo od 48 w moglo dugo vremenski svjetliti sa akumulatorom od 45 ah,bez punjenja,a da se ne ošteti akumulator,govorimo o skoro novom akumulatoru?

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
11 sati podijelimo na pola da dobijemo srednje potrošen akumulator tj. Da radi cca. 6 sati da ne bude preveliko opterećenje akumulatora. Opće poznata stvar da ako se akumulator isprazni pa puni i tako više puta, sam kapacitet struje koju moze "sačuvati" i vrijeme u kojem taj kapacitet može čuvati, opada sa svakim maksimalnim pražnjenjem i maksimalnim punjenjem(prepunjavanjem). Optimalni uvijeti su istovremeno pražnjenje i punjenje za dugi vijek akumulator. (Govorim ako je sve ispravno)

Isto tako i za punjenje ide formula koliko Ampera ima da se sa određenom voltazom i određeno vrijeme puni,trebao bi to pronaći u knjigama iz mehanizacije sa faksa...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,136
Ja u auto prikolici postavio onih 9 modulčića sa po tri ledice u njima i sijaju sasvim pristojno , unutražnjost prikolice dimenzije 300X150 i visine 180 je sasvim dovoljno osvijetljena da mogu utovarati po mraku.
Izmjerena struja koju vuku je 0,3A što je veoma odlično , skoro zanemarivo.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,751
Ja sam na zetora stavio u komplet tablu ledice, na tablicu, pozicije...i onda ga prodal tak..
Druga slika razlika izmedju ledice i zaljure, satovi svijetle cist bijelo..kontrolke se negriju i trose minimalno snage.. cjela zezancijs cca 200-njak kn.

Posljednje uređivanje:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
E,to ja tražim! Koje su to žarulje što idu u tablu,i gdje si ih kupio?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,432
To možeš rabiti za osvjetljenje instrumenata. Za kontrole ostavi žarulje, jer inače gubiš boju kontrolke. Jedino ak ima kontrolki u bojama, onda ih ima smisla zamijeniti (osim za kontrolu alternatora, gdje i dalje mora ostati žarulja).

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Dali se ista struja povlači na LED ,običnim,i halogenim svjetlima?
Znači zanimaju me amperi,a ne jačina svjetla,ako govorimo o istom broju wati?

I koliko bi recimo led svjetlo od 48 w moglo dugo vremenski svjetliti sa akumulatorom od 45 ah,bez punjenja,a da se ne ošteti akumulator,govorimo o skoro novom akumulatoru?
Što bi osvjetljavao sa tim svijetlima da ti treba akumulacija? Ako misliš koristiti akumulator samo za to onda je bolje kupiti ciklični akumulator kao što se koristi kod solarnih sistema.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,751
To možeš rabiti za osvjetljenje instrumenata. Za kontrole ostavi žarulje, jer inače gubiš boju kontrolke. Jedino ak ima kontrolki u bojama, onda ih ima smisla zamijeniti (osim za kontrolu alternatora, gdje i dalje mora ostati žarulja).

Crvene ledice tamo di jesu takve crvene kontrolke, a ostalo sam s bijelima isao.
Cca 8-10 kn ti je komad a ide ih oko 20 na tablu samo.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Ma to je onako u razmišljanju
Mislio sam na jednu staru frezu stavit samo akumulator i svjetlo ispred i iza
Malo mi treba pa mi se neda slagat instalaciju i punjenje,jer mi treba ponekad svjetlo samo za dovršit vinograd,ali toga bude svega par sati godišnje,pa sam mislio pošto imam jedan akumulator složit kutiju i stavit par svjetala
Do sad sam koristio ručnu lampu i poslužilo je

Znam za te akumulatore,ali su dosta skupi a koliko meni treba totalno neisplativo,rađe si složim i punjenje preko alternatora i remena,radi se o frezi pasquali 946

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,751
Ako ti je rucna lampa posluzila, uzmi si makitinu aku busilicu u kompletu s svjetiljkom, baterije 12 ili 14.4 volti 2.0 ah i s jednom baterijom svijetlis minimalno sat vremena. I imas alat za dalje koristiti.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Stavio sam led rasvjetu na traktor iza..2 Led fara 38w mislim..
I sad dok spojim kompjuter od šprice,i upalim svjetla počinje mi pokazivat pritisak na monitoru od kompjuter samo od sebe.

Instalacija od svjetla,i struja za kompjuter su izvučeni preko osigurača,jedno pored drugog..

Kaj bi to bilo i dali ima rješenja ??

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,432
Probaj umjesto LED spojiti obične reflektore ili probaj samo sa žaruljama, na krajevima gdje su reflektori.
Ak je isto, imaš negdje problem s masama, a ak nije, probaj na žice čim bliže reflektorima postaviti one feritne lončiće.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Bane, na ebayu imaš one led svijetiljke naglavne sa punjivim baterijama ispod 200kn i jako lijepo svijetli.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh