• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Jos jedan slucaj za koji se culo a koliko ih se provoza po sumama i gorama a da nitko nezna....

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Od sumarije uzimam. Zivimo u nekoj vrsti simbioze. Uzimam na panju,putu,liniju kak kad ima i kak gdje ima.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Ah,teoretski neb smio po kucanstvu vise od 20 kubika,al ko sto svi znaju sve je to siva zona...ja et godisnje od 50 pa do 200 m napravim.kak mi se da vec.tj kolko mi se radi,a ima deckiji sto deru i po 2000 m godisnje. Pravila nema ko i za sve ostalo u RH. A cjena a od 300 kn pa do 700 kn po turi. Pricam za 5 metara ili ti 3.5 kubika.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
A gle tos najbrzi novci. Uz sva danasnja pomagala nij ni neka fizikalija.da da se zaradit ak nest neode. Prije 2 godine u 3 dana sam precviko na polak 2 nove sajle od 50 m.. et bilo 2500 kn troska za nist.

Matek89

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2013
Poruka
149
@Matek89 lijepa je bijela i jedra... Steta bilo scijepati trebao si Ratkovicu u Toplice prodati 😉

kak to ide opće oko prodaje ratkoviću i kaj kupuje nisam nikad imal iskustva niti prodaval.... jel se isplati opće?

a bukva bu dala prek 4 klaftre tojest prek 16 metri drf :)

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja danas opet malo do šume išel u priglede kaj bi zrušil😇makar mi veli punica da netebam više ići, ma reko idem pa kaj odma napravim za par zima unapred, kad sam sad u šusu i imam volju. 😉🙂
Blato je tak ko da kiša pada godinu dana bez prestanka, ali kaj sad kad imam volju.
Bila neka delagacija šumara, lugara veliki traktori Ursus, Same, vitla neka kakva u životu nisam videl, neku raspravu su imali, a ja baš moral proći kraj njih, al sam samo potrubil i pozdravil, al su mahali i smijali se kak trubim. A ja još otprem vrata na raketi i mašem. 🚀🚜🙂
Nisam ih mogel poslikat jer su bili u bregu, isto ko i ja sa raketom, pa nije baš zgodno stati u pol brega.
Pa produžil dalje. Malo bacil oko na ove trupce, možda i ja kome svoje utopim🙂

Pa dalje do šume.

I vratil se doma pa si gledam da idem sa kolima sutra, da mogu više dopeljat doma, odma za dve zime dopeljam na kolima, lakše mi tak nego na prikolici. Idem odma od jutra i celi dan planiram biti.
Tak da si sutra nosim i jesti, gablec, kavu u termosici, sok, kiselu vodu i nezmam kaj bum još zel, al mora biti za celi dan. Ko pravi šumar bum🤭
Jer šuma pošteno umori.

Tu baš puno mogu dopeljat.

E sad trokut sam ostavil da me ko ne lupi u šumi, svi voze križ kraš niko niš ne pazi, a ja kak sa raketom idem i brzo vozim moram biti vidljiv. Prometno je u šumi ko na autocesti. To je strašno svi delaju ove dane drva.

Najnoviji postovi

Na vrh