Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 9,922
Jesi li siguran za spas (sisačka plastika)?
Ja bi radije s kabine traktora, nek mi se tu lojtra ne dopada. Izgleda mi nesigurno sa nje raditi.Planiram prvo porezati granje, ili barem veći dio granja i to s A lojtre
Da su moje one dvije desno b isrušil ovakove kakve su sada i onda dalje pilil a ovu lijevo ovak kak je rušil granu po granuNije u šumi, nego na livadi. Planiram srušiti ove tri vrbe na slikama. Pila je J 2159 (3 kW), vodilica 45 cm.
Planiram prvo porezati granje, ili barem veći dio granja i to s A lojtre. Plan je ok ili treba drukčije pristupiti rušenju i razrezivanju na 30 cm? Posebno one koja je skoro ko ogromni grm (dosta deblja od dvije duljine vodilice). Svaki savjet je dobro došel.
View attachment 44865 View attachment 44866
Ne. Kad izvadiš zasjek (kajlu) sa iste strane ubušiti punom vodilicom u sredinu i sjeći prema obje strane da ti id prijelomnice ostane po 10tak cm i onda režeš normalno sa druge strane i natjeraš ga klinovima, panj ti mora izgledati od prilike ovakNepoznanica mi je kak srušiti deblo koje je deblje od dvije duljine vodilice.
Izrezati na jednoj strani normalnu kajlu 1/3 promjera, a na kontra strani izvaditi cca 30 cm visine i u dubinu toliko da pila, kad uđe u tu udubinu, može ordrezati do prelomnice. Bi li možda, za takav slučaj, bilo pametno uzeti sa sobom hidrauličnu dizalicu?
Ispričavam se ako postavljam nekome smiješna pitanja.