• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
A za kolko on proda onda?Nebuju na meni zarađivali, nek se posla prime.
Bez uvrede, ali ove je baš jadno razmišljanje. Možda jednako onom "Nije problem ak meni krepaju dvije krave, sve dok susjedu krepaju tri."

Al dobro, svatko odlučuje za sebe sam. Pa ako želiš spaliti čiste novce, tvoja odluka. Štel sam ti same ukazati na pogrešku. Da ne misliš drugačije.
Uživaj u radu i nek je sve bez ozljeda.

Posljednje uređivanje:

turke

Član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
98
Ni meni nije jasno hrasta rušiti za peć . Sreća pa ima u šumi bukve , graba , agacije .

Posljednje uređivanje od moderatora:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Al dobro, svatko odlučuje za sebe sam. Pa ako želiš spaliti čiste novce, tvoja odluka.
nije ga platil da bi ga moral bolje prodat i zaradit...u tom hrastu nema kubik, razlika između onog kaj bi dobil za trupac i u drvima je možda 70-80 ojra...a to ne vrijedi tri stranice prepucavanja na forumu... 🤭

Drugi put zakvači trupac bliže traktoru i malo ga podigni, da ne stvaraš kanal, a i raketlinu je lakše! :unsure:
viš kak ovaj krivo puti ljude...
trupac treba zakvačit na još duži lanac i vuć ga ovako, samo još ako možeš granu dvije ostavit na njemu da te koči nizbrdo...i ako bi ga mogal gore negde za krov kabine zakvačit, puno bi bil komotniji u vožnji...:p

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Danas je bil stručnjak da mi zmeri hrast, oko 2kubika ima do prve kite.
Ali kaj bum ja zaslužil snjim? Samo muka, niš drugo. Ko bu jen hrast kupil. 🙂

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
nije ga platil da bi ga moral bolje prodat i zaradit...u tom hrastu nema kubik, razlika između onog kaj bi dobil za trupac i u drvima je možda 70-80 ojra...a to ne vrijedi tri stranice prepucavanja na forumu... 🤭
Ja nisam pričal specifično o tom njegovom jednom trupcu hrasta koji je na slikama, već općenito.
Da ovaj na zadnjim slikama izgleda mali, ali na onim prvim slikama je izgledal lijepi komad. Ne znam da li je to isti hrast ili ne. Slika vara 😅

Eto kaže 2 kubika, znači razlika nije 70-80 "ojra", već je razlika cc 500 ;). Nekome je to više od pola mjesečne plaće

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Meni tih 500€i nek je i više niš ne znači u životu, samo zbog toga ko se nebi zmučil a zaradi bi ni oral ni kopal, e pa nedam takvima, bolje nek puca u peći👍

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
236
Dokle god ne živimo u postnuklearnoj apokalipsi, pored svih tih bukvi i graba, piliti hrast za ogrijev je nešto radi čega čovjeka stegne oko srca. Ne zato jer sam empatično vezan za drvo, nego si direktno kuriš šporet s novcima. Hrast uvijek ide u prodaju, a tebi za kurenje ostaju njegove grane i okrajci. Ako je sad premali za prodaju, ostavi se nek raste pa će nasljednici imati neku korist od njega.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja bi ga prodal za 500€ kad bi znal da nekome zbilja treba, ili bi ga neko prodal za 550€,ajde zaradil si si za gablec, al ovi kaj nebi orali ni kopali bi duplo zaradili.
Nažalost ja takvima pomoći nemrem.

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
236
Mislim da krivo razmišljaš. Nećeš ga vjerojatno moći prodati nekome kome zbilja treba, jer tome treba vjerojatno sad ili uskoro, a tvoj se treba sušiti. Zato se to i prodaje prekupcima koji onda kad skupe veće količine prodaju dalje pilanama, drvnim industrijama ili kamo već. A taj tvoj idealni kupac s početka priče onda kupuje već suho drvo koje je prekupac kupio prije par godina i sad je suho. Naravno da i taj posrednik u sredini želi nešto zaraditi, neki više neki manje, tu je sad stvar u tome da obično po preporuci nekog od prije dobiješ kontakt tko je najviše fer u ponudi. No čak da i dalje ne želiš prodati, zašto kuriti hrast dok ima bukve i graba?

Najnoviji postovi

Na vrh