• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,678
Izgleda da ima puno vrsta pila koje su broj 1. Tehnika napreduje, samo ju treba pratiti. Za čas budu i kinezi broj 1. (y)

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,759
Ova tehnika piljenja drva koje je skoro na zemlji i nije loša samo je ipak sve na onom ko pili da ocijeni u kojoj situaciji se može to primjeniti a u kojoj ne.

F100666

Iskusan lik
Tu od
10 Pro 2014
Poruka
428
Baš kak @Tommy veli, ok je ali neki put ne zna o čemu priča. ☺️
Tu i tam znam pogledati koji njegov video, zadnji je bil gdje je objašnjaval pravilnu tehniku vitlanja. Mogu reči da je sve objasnil samo ne onak kak je pravilno (i sigurno). ☺️ Al ima čovjek volju.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,542
Više fizičkog, preko ruke drva.
Višemetrice u ćok. Meni to nekako brzi i manje rada.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,542
Mali off, nadam se ne prevelik. Ne znam kak da odgovorim @smilan u drugoj temi na njegov post u ovoj.
Zašto off. Kako dati komentar.
Ovo je moj komentar na predhodni, i odnosi se na dio teksta.
Metrice pili pilar na banzek.....ne da mi se piliti na furke.....
Ja napravim iz višemetrice metrice.......
Jer vidim više fizičkog rada. Cijepanje metrice, pa slaganje ili prebacivanje, opet se uzima ta metrica u ruke I podiže na bansjek.
Iz višemetrice režem i ostaje na mjestu a poneko prebacim. Za vrijeme provedeno u cjepanju metrice za toliko se sreže u furke, naravno kolega ima ozbiljnu motorku. Dodatno vrijeme je rezanje na banseku.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,270
Zašto off. Kako dati komentar.
Ovo je moj komentar na predhodni, i odnosi se na dio teksta.

Jer vidim više fizičkog rada. Cijepanje metrice, pa slaganje ili prebacivanje, opet se uzima ta metrica u ruke I podiže na bansjek.
Iz višemetrice režem i ostaje na mjestu a poneko prebacim. Za vrijeme provedeno u cjepanju metrice za toliko se sreže u furke, naravno kolega ima ozbiljnu motorku. Dodatno vrijeme je rezanje na banseku.
Jedina prica je da brže scijepas metricu i brže slozis metricu pa dodjes skro na isto ali sigurno je manje otpada (piljevine) na meter pa banzekom nego pilom na kolače...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Još je ovo ostalo za ispilt na cilkular💪
I gotova drva za ovu godinu.

I onaj lepi hrast je iskalan.

Jedva čekam da najde vremena još za to spilit da spočostim dvorišče. 😉

• Like
Reactions: H&S

Najnoviji postovi

Na vrh