• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,710
Lijepo natovareno...koliko je tovar dugacak? Kako ste to navaljali na prikolicu??

dugačko 5m
nalažemo s traktorom, napravili ruku otraga za na hidrauliku. Prikolica je dosta nisko tako da traktor digne te debele komade kad je skroz praktički na rukama hidraulike. Ak neide, ide jedan kraj pa drugi...
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Bukva i grab su zrezani na 30 cm i dopelani doma. Ostalo je u šumi samo sitnije granje. Kad bu prilika, slijedi kalanje.
Možda bu ovo proljeće trebalo zrušiti još jedno drevo (bukva ili grab), zavisi koliko se bu još pokurilo. Hrastovine i cerovine imam dosta za iduću zimu. IMG_20210304_123008.jpg
 

danpoz

Član
Tu od
4 Pro 2019
Poruka
38
Ma u takvoj da kad ozdravim moram do Slovenije po njega. Sad ni nemrem prek granice.
možeš. Ako si prebolio koronu, dovoljno je pokazati pozitivan nalaz od testa i 6 mjeseci možeš u Sloveniju bez problema!
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Ja se malo danas primil lanca, nikad ga nisam brusil ovak sa rešpom. Uvjek ga nosil, tj nosili ih na brušenje.
Nisam baš neki doktor za to, ali po nekoj mojoj procjeni svi tri lanci kaj imam su pri kraju, ali još buju zgurali ovu godinu nekak.
Od oka sam ga nabrusil i mislim da bu dobro, držal se onoga na zubu kaje zacajhano, kao neki kut. Potegnul par put svaki zub i pod prstom je oštro, sad kak bu u šumi kad pem neznam, al ak kaj zaškripi imam 2 kaj su nabrušeni kak spada.

Sad bum videl ak sutra nebu zima da idem nekaj zrušit za probu.





















 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Kak si zadovoljan sa 137-icom?
A gle nije to baš neki profi stroj al služi kad druge nemaš, za sad sve bez greške osim kaj smo jedanput pumpicu ulja mjenjali, drugo niš. I kaj mi se raspala ona kočnica, a to sam složil tak sad da je nema. Da je mrvicu jača bila bi odlična.
Možda bi ti bolje išlo da si umjesto rašpom brusio turpijom:hahah:
Misliš? 🙂Ili da sam odnesel na brušenje u servis i ode pol zuba odma 😂
Bolje da ti slabije reže dok se ne oporaviš kak spada.
Ma znam, velim za probu, nekaj moram delat nemrem samo odmarat.
 

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,666
Ja ju imam jedno 14 godina, na njoj je još sve orginal osim mača. Prošle godine se raspala zvijezda pa sam morao uzeti drugi.
Pošto je to lagana i nejaka motorkica, ja sam sa njom i više nego zadovoljan s obzirom kaj sam sve radio sa njom.
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Tak i ja, nemam zamjerke.
Osim kaj velim da je pumpica ulja otišla, drugo sve pohvale. Isto dosta snjom smo delali, ja sad baš bio na benzinskoj, kupil 3 l benzina, i nekaj nafte za traktor reko pem sutra u šumu, ali vidim po vremenu da nepem nikam. Kiša pada i zima je jako.
 

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
357
Gle svak ko danas imalo zna nabrusit lanac , jel znao što radi kad se susreo prvi put sa lancem ? Vježba , praksa i s vremenom češ pohvatat i vidjet češ razliku između strojnog i ručnog brušenja (y)
 

Najnoviji postovi

Na vrh